Христо Янев: ЦСКА ме зарежда, върнах се сред живите

ЦСКА победи Левски с 3:2 в последното дерби за сезона. Двубоят се игра на Националния стадион „Васил Левски“. Това бе първа победа на Христо Янев като треньор на ЦСКА във вечното дерби.БЛИЦ.СПОРТ

„Създадохме много положения през първото полувреме. После направихме грешка в защита, от която противникът се възползва. От там нататък реакцията на моите играчи е похвална. Реагираха добре, заслужават само добри думи“, каза Христо Янев пред „Диема“.

На въпрос, защо не бяха материализирани създадените положения, треньорът отговори: „Не бяхме достатъчно концентрирани, а създавахме ситуации с такава лекота… И то срещу противник, срещу когото обикновено мачовете са трудни. Беше удоволствие да се гледа отстрани как създавахме положения.“

„Използвахме Кирил Десподов на върха на атаката, защото е бърз и защото може да преодолее защитата на Левски. Той е млад футболист, пред когото предстои голямо бъдеще. Въпросът е по най-бързия начин да преработва информацията, която му дават треньорите и да се възползва от шанса си, който му се предлага в ЦСКА“, добави треньорът.

„За мен е много специална тази победа, защото минахме през доста трудности. Мачът беше емоционален, благодарен съм на Владо Манчев и Ивайло Петров, както и на останалите момчета от екипа. Дербито беше абсолютно същото, каквото го помня като футболист. ЦСКА ме зарежда, мога да кажа, че съм се върнал сред живите. Благодаря на семейството ми, което ме подкрепи през това време“, завърши младият наставник.