Англия и Италия ще се борят за среща с Германия

Отборите на Англия и Италия се изправят един срещу друг в последния 1/4-финален сблъсък на Евро 2012, който ще се изиграе на стадион Олимпийски в Киев.SPORTNI.BG

“Трите лъва” и “Скуадра Адзура” ще се борят за последното място на 1/2-финалите на шампионата, което ще изправи единия от двата тима срещу отбора на Германия.

Отборът на Рой Ходжсън до момента се представя много над очакванията, след като се класира на първо място в група “D”, но сега ще се изправи срещу шампиона от 1968 г.

Англия в момента е в отлично състояние на духа след две поредни победи на шампионата, а Уейн Рууни отново ще поведе атаката на “трите лъва” след завръщането си в игра.

Добра новина за Англия е, че крилото Ашли Йънг успя да влезе във форма и да се възстанови след удара в пищяла, който получи в мача с Украйна.

Това означава, че вероятно селекционерът Рой Ходжсън ще излезе срещу Италия със същата стартова единайсеторка, както в предишния двубой.

Тио Уолкът и Алекс Окслейд Чембърлейн обаче ще се надяват до последно да заемат мястото по дясното крило на Джеймс Милнър.

В отбрана, защитникът Глен Джонсън бе на антибиотици заради инфекция в коляното, но това не би трябвало да му попречи да вземе участие в двубоя.

От другата страна очаква се селекционерът на Италия Чезаре Пранделие да заложи на схемата 4-3-1-2, която използва при победата на Ирландия, отколкото на схемата 3-5-2, която използва при ремитата с Испания и Хърватия.

Той обаче със сигурност няма да може да разчита на централния защитник Джорджо Киелини, който има проблем с бедрото, който получи при успеха над Ирландия и има вероятност да пропусне останалата част от турнира, ако Италия продължи напред.

Тиаго Мота е под въпрос за срещата заради мускулна умора, заради която пропусна тренировка на Италия и може да бъде заменен от Алесандро Диаманти или Рикардо Монтоливо, ако не успее да се възстанови.

В нападение Прандели вероятно ще заложи на Марио Балотели, който да партнира на Антонио Касано, след като тъмнокожият стрелец вкара впечатляващ гол в предишния мач на тима.