Лазаров в отпуск, Радо и Матей се връщат

Плакати против Данчо Лазаров и "за" Радостин Стойчев, снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

Шефът на волейбола Данчо Лазаров ще излезе в продължителен отпуск, а Радостин Стойчев и Матей Казийски ще се заврънат в националния отбор за Игрите в Лондон. Този вариант се обсъжда във волейболните среди като най-безболезнен и за двете страни,sportni.bg

Според информациите инж. Лазаров ще пусне молба за тримесечен отпуск. Така той ще бъде извън управлението на федерацията до изборното събрание в най-успешния ни колективен спорт. Форумът трябва да се състои 10-20 дни след края на Игрите в Лондон.
Очевидно, Данчо Лазаров е готов с оттеглянето си. Натискът върху него вече стана непосилен и той ще напусне федерация съвсем скоро. Първият удар срещу него нанесе националният селекционер Радостин Стойчев. Непремерена реплика на инженера настрои и публиката срещу него. Последваха заплахи за оттегляне и на всички спонсори. Накрая и спортният министър Свилен Нейков “подксаза”, че времето на Лазаров изтича.

На страната на сегашния шеф на волейбола са единствено членовете на раздутия Управителен съвет на БФВ, някои медии и съвсем малка част от феновете на спорта.

За наследник на Лазаров е гласен един от най-богатите българи. Бизнесменът заедно с партньори ще осигури бюджет от 3 милиона лева годишно. Името му обаче не се споменава