Халф близо до договор със Славия

Ръководството на носителя на Купата на България Славия работи усилено по лятната селекция, информира „Меридиан Мач“. След като вече бяха привлечени Димитър Велковски от Локомотив (Пловдив), Кристиян Пашев от Созопол и Александър Станиславлиевич от школата на ЦСКА (Москва), сега много близо до подпис с “белите” е Милен Гамаков.БЛИЦ.СПОРТ

24-годишният футболист, който може да играе като дефанзивен халф и централен бранител, е свободен агент, след като напусна полския Лехия (Гданск). За последно той беше под наем в Стомил (Олтчин) от втора дивизия. Иначе у нас Гамаков е бил още в Нефтохимик (Бургас), Черноморец и Ботев (Пловдив). Засега “белите” няма да търсят вратар.

Причината е, че трансферът на Антонис Стериакис в гръцкия гранд Олимпиакос пропадна. Така Златомир Загорчич ще може да разчита на тримата си стражи от последния сезон – Георги Петков, Стергиакис и Емануеле Джерия.

Същевременно стана ясно къде ще продължи кариерата си халфът на “белите” Стефан Велев. Става дума за Черно море. Там треньор е Илиан Илиев, с когото бившият национал е работил в Берое, Левски и Локомотив (Пловдив).