Левски се събира за старта на Световното

Треньорът на Левски Делио Роси отпусна сравнително дълга почивка на футболистите. Сините ще зареждат батериите до 13 юни, сряда. Ден по-късно (14 юни) играчите ще трябва да се явят на първо занимание на „Герена”. Тоест те ще започнат подготовка в деня, в който се открива световното първенство в Русия, пише „Тема Спорт“.

Логично, на заниманието няма да присъства исландският защитник Холмар Ейолфсон. Той е част от селекцията на Исландия. Викингите са в група на мондиала с Аржентина, Хърватия и Нигерия. Както е известно, Левски ще води подготовка само в България. „Сините“ ще проведат лагер в Правец. Там ще изиграят и повечето контроли.БЛИЦ.СПОРТ

Времето за стягане на редиците и отиграване на тактически замисли за старта на Лига Европа е малко. „Сините“ се пускат в първия кръг на надпреварата, мачовете от който са на 12 и 19 юли – тоест първата среща е по-малко от месец след сбора. За целта Делио Роси иска от ръководството селекцията да бъде завършена до 14 юни. Той държи да бъдат привлечени вратар, защитник и нападател.