Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Пунктовете на Борис Галчев и Станко Йовчев ударени от НСБОП, пише на първа страница вестник „Футбол”.
Футболистите на ЦСКА Борис Галчев и Станко Йовчев са имали вземане-даване с Националната служба за борба с организираната престъпност, информира сайтът „Букмейкърс.бУ. Двамата били собственици на пунктове на нелегалния за България букмейкър „Win 365″, които са били ударени при спец акция на НСБОП. Както е известно, всички заложни къщи в страната на този букмейкър се затварят от униформените, защото се нарушавали родните закони. Галчев и Йовчев е трябвало да пишат обяснения за контактите си с убития наместник на „Win 365″ Йордан Динов. Той, както е добре известно, бе разстрелян през пролетта в столицата. От тогава 95 % от пунктовете му бяха затворени, а всички собственици на такива – разпитани. Отделно с Галчев и Йовчев ще се заемат и от БФС. Комисията на генерал Василев е задължена да разследва обвързаността на двамата състезатели с букмейкърските среди. УЕФА и ФИФА жестоко осъждат подобни отношения, а на играчите официално е забранено дори да пускат фишове, пък били те и за мачове на други отбори.
Бъдещето на Лоран Блан поставено на карта
Бъдещето на селекционера на френския национален отбор Лоран Блан остава неясно, въпреки че „петлите” изпълниха целта минимум, а именно да се класират на четвъртфиналите на Евро 2012. Целта на Блан беше да изгради един нов френски отбор, след като преди две години „сините” отпаднаха в груповата фаза на Мондиал 2010. „Не знам дали ще можете да дадете положителна оценка на представянето ни на Евро 2012″ – каза Блан, който замени Раймон Доменех на поста селекционер на френския национален отбор. В Париж вече има спекулации, че бившият бранител ще бъде сменен заради конфликта си със звездите на отбора Самир Насри и Бен Арфа. От своя страна президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае заяви, че представянето на националния отбор на „петлите” на Евро 2012 е приемливо… „Няма как да нарека това наше представяне добро, но е приемливо с оглед това, което направихме на Световното първенство преди две години в ЮАР” – коментира Льо Грае. „Предстоят ни разговори с Блан, но не знам дали той ще остане треньор на отбора. Може да потърсим промяна” – добави босът на френския футбол.
Ангела Меркел ще гледа финала в Киев, ако Германия участва
Канцлерът на Германия Ангела Меркел е обещала на футболистите от националния отбор, че ще посети финала на европейското първенство на 1 юли, ако тимът достигне до него! Новината обяви лично мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф: „Ангела Меркел ни поздрави с победата над Гърция и се надява, че ще продължим с победите, за да може да дойде да ни гледа и на финала” – заяви Бирхоф. В Германия горещо се надяват да стигнат до мача в Киев, тъй като са убедени, че разполагат с отличен отбор, а освен това търсят и реванш от Испания за загубите на финала на миналия еврoшампионат и на полуфинала на Mондиал 2010.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
ЦСКА плаща 1 млн. лв. до седмица
Шефовете на ЦСКА са изправени до стената и „Титан” трябва да плати близо 1 милион лева до седмица. 30 юни е последната дата за червените да изчистят част от разсрочените си дългове. Тримата бивши играчи на клуба Павел Виданов, Кристиан Тибони и Фабрицио Грило чакат общо 400 000 лева до края на месеца. Тогава е падежът и по дълга към Черноморец. „Титан” има да дава 344 000 лева по сделката за Мишел Платини, която бе сключена преди близо 3 години. Трябва да се платят и други стари задължения, с които сумата стига до около 1 милион лева. Ако „Титан” не си уреди сметките, има опасност клубът да получи забрана за картотекиране на нови футболисти. ЦСКА продължава да се мъчи със стари задължения, заради които на Армията отново с месеци се бавят заплатите. Играчите вече заплашиха, че ако днес не си получат всички дължими пари, ще бойкотират тренировки на лагера в Турция.
Мартин Петров обиден до смърт
Крилото на Болтън Мартин Петров поиска разговор с националния селекционер Любослав Пенев. Причина за това е отказът на треньора да го вика в представителния тим. – В момента се чувствам все едно съм изиграл само 3-4 мача за България. Не съм си и помислял, че така мога да завърша кариерата си в националния отбор. Но аз не затварям вратата. Никога няма да се откажа от националната фланелка. Аз не искам вечери и цветя, а искам само един телефонен разговор – нека ми се обясни – каза Мартин Петров.
Забраниха на Еузебио да гледа мача с Испания
Лекарите забраниха категорично на легендата на португалския футбол Еузебио да присъства на полуфинала срещу Испания. Битката за място във финала е на 27 юни в Донецк. 70-годишният Еузебио хвърли в паника цяла Португалия вчера, когато бе приет по спешност в болница в Познан. Това бе четвъртият случай само за тази година, когато носителят на Златната топка за 1965 година бе хоспитализиран. “Състоянието му е стабилно – внесе успокоение по-късно лекарят на португалския отбор Енрике Джоунс. – Еузебио вдигна високо кръвно и затова се наложи да го вкараме в болница и да му направим изследвания. Той е добре, дори се шегуваше.” Еузебио прекара нощта в болницата, а днес трябва да отпътува за родината си. Според лекарския екип обаче за него е изключително опасно да присъства и дори да гледа полуфинала срещу Испания.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Илиан Илиев разкри пред „Меридиан Мач”: Боримиров отказа да се върне в Левски
Старши треньорът на Левски Илиан Илиев разкри, че легендата на клуба Даниел Боримиров е отказал да стане шеф на „синята” академия. Както е известно Боримиров беше спортен директор през последния шампионски сезон на отбора – 2008/2009, а оттогава е в яростен конфликт със собственика Тодор Батков.
„Искам да работя с Борката, но премахнаха длъжността спортно-технически директор. Предложиха му да стане шеф на школата, но той иска да е по-близо до първия отбор и отказа. Рано или късно, ще работим заедно”, разкри Илиан Илиев в ексклузивно интервю.
Франция си тръгна с нов скандал
Франция спази традициите си на това европейско и си тръгна с поредния скандал. След загубата с 0:2 от Испания на четвъртфинала оставеният извън титулярния състав Самир Насри налетя на журналист. Както е известно, той скочи на съотборника си Хатембен Арфа след поражението от Швеция в груповата фаза. Затова и бе забит на пейката срещу „Фуриите” от селекционера Лоран Блан.
Параноя гипсира италианците
В часовете преди снощния последен четвъртфинал между Англия и Италия „адзурите” бяха гипсирани от параноя. Сигнал за развихрянето на „болните мозъци” даде селекционерът Чезаре Прандели. За първи път откакто пое националния тим на родината си от Марчело Липи, той не каза на футболистите си стартовия състав 24 часа преди мача. Този път, по някакво мистериозно изключение, Прандели реши да обяви 11-те, с които излезе срещу „трите лъва” на Олимпийския стадион в Киев снощи, минути преди началния сигнал на португалския рефер Педро Проенса.
„Рой Ходжсън познава прекалено добре италианските футболисти. Като види имената, веднага би разгадал постройката ми. Така че реших изненадата да бъде колкото се може по-голяма”, каза 54-годишният наставник на „скуадра адзура”.
Междувременно, след като „Дейли Мейл” гръмна, че бившият селекционер на Англия Фабио Капело шпионира във вреда на родината си, от щаба на „адзурите” предупредиха футболистите по никакъв начин да не комуникират с легендата. „Това е лудост. Баща ми ще съди вестника. Непонятно е как без никакъв повод се лепва черно петно на един нищо неподозиращ човек”, заяви синът на Капело – Пиер Филипо, цитиран от „Сън”. Както е известно, Фабио си тръгна от представителния тим на англичаните, след като футболната асоциация отне през него лентата на Джон Тери.
Прандели пък на свой ред показа, че се е заразил от Англия по отношение на шпиономанията. Както e известно, преди победата над Швеция с 3:2 във втория кръг на Група D тактиката на Ходжсън бе разконспирирана от журналиста Ола Билгер, който записа тайно целия разбор на наставника в хотел „Старий” в Краков.
Допълнително масло в огъня бе налято от няколко страни по случая „Марио Балотели”. Сестрата на 21-годишния скандалджия – Кристина, изрази подозрението, че нападателят на Манчестър Сити ще бъде провокиран по грозен начин от клубните си съотборници Джо Харт, Джолиън Лескот и Джеймс Милнър. „Напрежението върху Марио е много голямо и имам лошото предчувствие, че той ще изпуши”, заяви Кристина.
„Не ме е страх от никого. Готов съм да нокаутирам Лескот, ако ме дразни”, изцепи се пък самият Балотели по време на пресконференцията на „адзурите”, на която той разговаря с журналисти за първи път по време на настоящото европейско първенство.
„Аз съм си аз. Не смятам да се съобразявам нито с италианци, нито с англичани. Колкото до мача, със сигурност ще ви изненадам, ако вкарам гол на Англия.
Но нека първо да вкарам”, заяви още таранът на Италия от ганайски произход, който е осиновен от семейство Балотели.
Задочно му отговори Лескот. „На тренировки действам така срещу Балотели, че той е по-нисък от тревата. Когато сме на терена един срещу друг, обаче нещата стоят по съвсем различен начин”, каза бранителят от Сити в титулярния състав на Ходжсън.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
ЦСКА чака днес Козачик и Адам Вас
ЦСКА чака днес двама футболисти. Това са вътрешният полузащитник Адам Вас и вратарят Матуш Козачик. Вас идва със свободен трансфер от Бреша. Той е национал на Унгария и вече договори личните си условия с 31-кратните шампиони. Халфът обаче искаше да се консултира със семейството и адвокатите си, преди да каже окончателно “да” на офертата на ЦСКА. Очаква се това да стане днес.
29-годишният Матуш Козачик също идва като свободен агент. Словакът напусна кипърския гранд Анортозис, където прекара две години и записа 51 мача. Преди това той натрупа дълъг стаж в столичните чешки клубове -Славия и Спарта. Козачик хвана и периода, когато в Анортозис треньор бе Станимир Стоилов. Той вече е уточнил личните си условия посредством мениджърската агенция, която води преговорите между него и ЦСКА. Но 90% е сигурно, че именно Козачик ще бъде новият вратар на червените.
“Да, очакваме ги и двамата. Адам Вас и Козачик трябва да дойдат утре (б.а. – днес), а във вторник ще пътуват с отбора за лагера в Турция”, заявиха от Борисовата градина.
Грънчов остава в отбора
Ангел Грънчов ще остане в ЦСКА. Лично старши треньорът Стойчо Младенов му е съобщил, че държи на него и иска да остане в тима. Това става само две седмици след като специалистът бе вписал юношата на клуба в листата с играчи за преотстъпване. На тази база той бе пред преминаване в Локо Пд. След разговор между Младенов и босовете на червените Борисов и Иванов обаче бе решено централният бранител да бъде върнат в състава и да започне подготовка с ЦСКА. В събота след контролата с Торпедо Москва Стойчо е уведомил защитника, че ще остане и за новия сезон. Така Грънчов ще се конкурира за място в ядрото на отбраната с Апостол Попов, Сивард Спрокел и Пламен Крачунов. Твърде вероятно е обаче последният да бъде продаден.