Моуриньо нареди схемата до полуфиналите на Световното

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо даде прогнозите за световното първенство в Русия, което стартира утре и ще продължи до 15 юли. Специалния е част от щаба с експерти на руската телевизия RT и като такъв нареди своята схема на Мондиала с широка усмивка на лицето.БЛИЦ.СПОРТ

55-годишният португалски специалист очаква световният шампион Германия да стигне поне до полуфиналите като победител в групата си пред Мексико и след елиминация на Швейцария в осминафиналите и Белгия на четвъртфиналите.

„Германия си е Германия. Поне полуфинал за Германия“, коментира Моуриньо, според който световните шампиони ще спорят с финалиста отпреди четири години Аржентина за място на финала сега. „Най-добрият отбор срещу един добър тим с това малко момче – аз избирам тях (б.р. избира Аржентина заради Меси)“, мисли си португалецът, но не е категоричен.

В другата част на схемата той изпраща своите сънародници от Португалия до полуфиналите, след като преди това те според неговите сметки елиминират Уругвай и Франция. Там европейските шампиони ще трябва да се изправят срещу Бразилия, чийто тим би трябвало да е отстранил по пътя си Мексико и Англия. „Не е зле за мен, че моите играчи ще отидат по-рано на почивка“, шегува се Моуриньо за английските национали.

Все пак прогнозите на португалеца за крайните изходи от полуфиналите все още не са категорични. За възможен финал той очаква: „Уао, вижте това: два големи южноамерикански тима, двата големи съперника, Бразилия и Аржентина или може би европейският шампион срещу Германия…“.