Най-после! Волейболистите постигнаха победа

Волейболните ни национали изиграха най-силния си мач до момента в Лигата на нациите и постигнаха сладка победа над Канада. Селекцията на Пламен Константинов най-после показа истинското си лице и се наложи над бронзовите медалисти от последното издание на Световната лига с 3:0 (25:22, 25:19, 29:27). Успехът дойде в Двореца на културата и спорта във Варна. БЛИЦ.СПОРТ

Нашите намериха началния си удар, с който разколебаха канадското посрещане, а в близост до мрежата блокадата започна да носи точка след точка.

Най-интригуващ се оказа третият гейм, в който волейболистите ни демонстрираха непримиримия си характер и отразиха 4 точки за спечелване на частта за „Кленовите Листа“. С ключова роля за обрата в заключителните минути имаше капитанът Виктор Йосифов, който на два пъти заби топката в противниковото поле с по-неудобната си лява ръка. Йосифов приключи мача с 14 точки, а топреализатор стана Боян Йорданов. Опитният диагонал изигра феноменален двубой и завърши с 21 точки. За гостите Греъм Виграс отбеляза 16.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Така България прекъсна серията си от три поредни загуби и постигна своя четвърти успех в най-комерсиалната волейболна надпревара. За Канада поражението е под номер 5 и едва второ с 0:3 гейма.

В неделя от 15:30 часа е сблъсъкът Франция – Канада, а от 18:30 часа е битката България – Бразилия.

За четвърти пореден уикенд A1 излъчва безплатно на Facebook страницата на спортните канали MAX Sport мачовете на българския национален отбор по волейбол от Лигата на нациите. В петък, събота и неделя възпитаниците на Пламен Константинов са домакини във Варна на Франция, Канада и Бразилия, като както днешния двубой, така и следващите два могат да бъдат гледани на живо и в ефира на MAX Sport 1.