Германия ще преодолява проклятието Италия

Германия няма да позволи проклятието Италия да застане на пътя на отбора към титлата на Евро 2012. Това заяви плеймейкърът Месут Йозил.

Футболистът на Реал (Мадрид) заяви на пресконференция днес, че германците са убедени в успеха срещу Италия на полуфиналите. Бундестимът няма победа над “Скуадра адзура” в седем официални мача,EURO2012.BNT.BG

“Това е история. Ние гледаме напред. Не се интересуваме от миналото. Всички отбори имат респект към нас. Имаме сериозен тим и вярваме в силите си. Нашата цел е да донесем титлата в Германия и сме убедени, че можем да го постигнем”, каза Йозил.

Германия за последно загуби от Италия с 0:2 на полуфиналите на Мондиал 2010, въпреки че преди този мач имаше 15 поредни победи. 23-годишният Йозил смята, че Германия е по-силен отбор сега, отколкото преди две години, въпреки че Италия има “футболист от световна класа” като Андреа Пирло и “страхотен играч” в атака – Марио Балотели.

“Ние обаче няма да обръщаме внимание на отделни футболисти. Италия е компактен отбор, но ние можем да ги победим. Ние можем да се справим с големите отбори. Всички знаят, че Германия е силен тим с млади футболисти”, коментира още Йозил.