Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Унгарец избяга от ЦСКА, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Един от считаните за сигурни трансфери на ЦСКА е напът да се провали. Унгарецът Адам Вас, който премина медицински прегледи, няма да се върне при червените. Причината е, че ЦСКА отказа да му плати исканите 120 хиляди евро, за да подпише. Червените закъсняха да му преведат 20 хил. от тях в понеделник и унгарецът реши да не се връща на “Българска армия”. Само тогава той щеше да се присъедини към отбора на Стойчо Младенов.
Така в рамките на 6 месеца втори футболист бяга по този начин от ЦСКА. Историята се повтори и през зимата, когато уругваецът Карлос Диого пристигна при червените и беше считан за сигурно ново попълнение. Армейците отказаха да платят и на него, и така Диого си стегна багажа
Италианците черпят Меркел сьс сладолед
Със сладолед обеща да почерпи немския канцлер Меркел президентът на Италия, 84-годишният Джорджо Наполитано. Ледената почерпка ще стане в ложата на стадиона във Варшава утре вечер на полуфинала Италия – Германия. Италианците негодуват срещу Фрау Меркел за затягането на коланите в страната, което става точно под нейния натиск.
150 000 ще викат за Испания на открито
Испания е обзета от футболна треска за 1/2-финалa на Евро 2012 срещу Португалия, който е довечера в Донецк. Според последните информации от страната по улиците, площадите и стадионите в Испания ще излязат рекорден брой запалянковци, които ще подкрепят Ла Фурия на открито пред големите екрани. По традиция най-голямо ще бъде стълпотворението в „Хюндай фен парк” пред ст. „Сантяго Бернабеу” в Мадрид. Очакванията са там да се съберат между 50 и 60 хил. души при положение, че на 1/4-финала с Франция гледаха само 32 000 запалянковци. Освен в Мадрид големи фен-ски стълпотворения на открито ще има в повечето основни испански градове, с изключение на по-особените Барселона и Билбао, а очакванията са броят им да надхвърли 150 000!
Еуфория, но не чак такава, има и в Португалия. Местните медии предполагат, че в центъра на Лисабон ще се съберат около 40 000 ултраси, а големи екрани на открито ще бъдат опънати още в Порто и Коимбра.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Три трансферни шамара за ЦСКА
Селекцията на ЦСКА отново зацикли, като вчера клубът не подписа с три от смятаните за сигурни попълнения. Словашкият вратар Матуш Козачик не се разбра с шефовете и си тръгна, а от клуба обявиха, че той се е провалил на фитнес теста. На “Армията” обаче реагираха бързо и поканиха чеха Томас Черни, който е играл за последно в скромния шотландски Хаглиптън. Аржентинецът Николас Мартинес реши въобще да не пьтува до София, а унгарският халф Адам Вас все още се колебае. „Преговорите продължават”, заяви мениджърът му Петер Паунош. ЦСКА замина за лагера в Турция с нов кондиционен треньор – Милен Цветанов.
Лудогорец бие румънци с 10 души
Лудогорец победи с 1:0 Астра (Плоещ) в първата си контрола в Хол ин Тирол. Единственото попадение бе на халфа Мирослав Иванов. Дебют за Лудогорец направиха две от новите попълнения – холандецът Бургзорг и бразилецът Кейшара. Защитникът на разградчани Барт бе изгонен, а реферът не допусна на негово място да влезе друг играч.
На първа страница на вестник ”Тема спорт” четете:
Стойчо поведе 22-ма към Болу
ЦСКА замина вчера за Турция с група от 22-ма футболисти. В нея не попаднаха възстановяващите се от операции Антон Карачанаков и Борис Галчев, както и очакваните нови попълнения Адам Вас и Матуш Козачик. Антон Карачанаков ще се присъедини към лагера на отбора в Болу на 2 юли. Дотогава нападателят трябва да е напълно възстановен от операцията на футболна болест. Борис Галчев пък легна под ножа заради херния. Не е планирано той изобщо да пътува за Турция, тъй като ЦСКА очаква всеки момент да го продаде на Динамо Букурещ. Двата клуба се договориха за трансферна сума в размер на 120 000 евро, като се изчаква възстановяването на полузащитника от претърпяната операция. Матуш Козачик се провали на медицинските тестове и ЦСКА се отказа от привличането му. На мястото му клубът планира да вземе чешкия вратар Томаш Черни. 27-годишният страж ще пристигне като свободен агент, като за последно е играл в шотландския Хамилтън. “Армейците” чакат Черни да дойде в София днес или утре, за да подпише договор и след това да замине за Турция. Черни започва кариерата си в Сигма (Оломоуц), но за чешкия тим изиграва само един мач (0:0 с Прибрам на 12 март 2005 г.). През 2007-а е преотстъпен под наем в Хамилтън, а през сезон 2008/09 е избран за Играч на годината в клуба. През лятото на 2009 г. подписва 2-годишен договор с шотландския клуб, но контрактът е прекратен по взаимно съгласие на 17 февруари 2012 г.
Унгарският полузащитник Адам Вас, който за последно игра в Бреша, се очаква да подпише с ЦСКА в петък и веднага да се присъедини към подготовката на отбора в Турция. За сметка на това в групата на Стойчо Младенов попаднаха Сивард Спрокел, Нилсон Антонио, Лукас Саша, Абел Анеси, Христо Янев, Килиън Шеридън, Анатоли Господинов, Алесандро Гирарди и Педро Мендеш. Последните двама карат пробен период в клуба и решение за тяхното бъдеще ще бъде взето по време или след края на лагера в Турция. Така на практика ЦСКА замина за втората част от подготовката си с 9 нови попълнения. Футболистите подминаха на аерогара София чакащите ги журналисти. В Борисовата градина продължава да е в сила забраната на интервюта, издадена от собствениците на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов. Нито един от двамата босове не замина с отбора за югоизточната ни съседка. С ЦСКА не отпътува и изпълнителният директор Венцислав Живков, който по принцип е част от групата на отбора за всяка една подготовка в чужбина. Той е останал в София, тъй като в следващите дни трябва да подпише договори с нови попълнения. Така червените ще проведат първите дни от лагера си в Болу без присъствието на нито един от шефовете на отбора.
“Заминаваме на подготовка в добро настроение с група от 22-ма души. Единственото, което мога да ви кажа, е, че ще подпишем договор с бразилеца Лукас Саша, който беше при нас на проби. Не ме карайте да говоря повече, защото ще ми изкарате глоба”, лаконичен бе Младенов.
Якимов остана в София
Стойчо Младенов не взе в групата за Турция Александър Якимов и Кристиян Петров. Привлеченият преди година от Пирин нападател ще бъде преотстъпен на Нефтохимик, Локо София или Етър. Подобна ще е и съдбата на юношата на ЦСКА Кристиян Петров, който ще бъде даден под наем за обиграване в друг отбор. Младенов е преценил, че двамата няма смисъл да пътуват с отбора, тъй като няма да разчита на тях през новия сезон.