Кокала разкъса Делио Роси: Осра всичко!

Емил Велев е последният треньор, който направи Левски шампион. Това се случи през вече немного близката 2009 година. 56-годишната легенда на „сините” обяви пред „България днес”, че винаги е готов да помогне на любимия си клуб. Кокала логично бе доста критичен към отбора след позорната загуба с 0:1 от скромния Вадуц (Лихтенщайн):БЛИЦ.СПОРТ

– Г-н Велев, как ще коментирате този резил на Левски в Лихтенщайн?
– Защо да е резил? Това, което се случи, е напълно закономерно.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

– Никога досега български отбор не беше губил от отбор от тази страна.
– Винаги има първи път. Очаквах да се случи нещо такова с оглед на това, което видях и в края на миналия сезон, а и сега в подготовката. Напускането на Прохазка, Панайотов и Вутов беше грешка. Няма никакъв синхрон и сработеност в този състав. Единственият, който игра прилично, беше Иван Горанов. При гола не е виновен вратарят Митрев, а хората пред него, които оставиха нападателя да шутира спокойно.

– Къде са сбъркани нещата в клуба?
– Не знам, защото не съм вътре в нещата. Ръководството не би трябвало да се вини, защото хвърли доста пари и за чуждестранен треньор, и за селекция. За мен основната причина е в треньора. Толкова дълго време да не можеш да сглобиш отбор, който да играе добър футбол. Малко ми е странно.

Трябва ли да бъде сменен Делио Роси?
– Той получава огромен кредит на доверие. Никой не мисли, че Делио Роси може да бъде сменен. Каквото можеше да се осере, се осра и пак този треньор си остава. Не вярвам да има по-радикални промени дори при отпадане от Вадуц.

– Готов ли сте да се завърнете да работите на „Герена”?
– Винаги съм готов да бъда в Левски, но мен няма кой да ме потърси, няма страшно. Да не се плашат.

– Какво ще се случи на реванша в София? 
– Смятам, че все пак Левски ще отстрани този съперник. Това, естествено, няма да реши проблемите. Трудно може да бъде настигнат Лудогорец както от нас, така и от ЦСКА.