Нов скандал: Уволнение в националния отбор по волейбол

Нов скандал се оформя преди финалите на волейболната Световна лига, домакин на които ще бъде зала “Арена Армеец” в София.

Дни преди поредното голямо волейболно събитие в столицата стана ясно, че мениджърът на отбора Георги Събчев е премахнат от поста по нареждане на инж. Данчо Лазаров.

Шефът на волейболната ни федерация дори не е уважил искане на националния селекционер Найден Найденов. Наставникът държал Събчев да продължи работа в тима, но Лазаров не приел доводите му и го уволнил, твърди “Блиц”.

Бившият волейболист на Славия попадна в щаба на Радостин Стойчев в началото на 2011 година, когато смени Евгени Генчев. Преди това Събчев беше на работа в Люксембург, където съчетаваше няколко функции – на играч и ръководител в местен клуб.

От федерацията са предложили на вече бившия мениджър на националния отбор да остане на поста и за предстоящите мачове с Аржентина, Германия и Португалия от Световната лига, но му съобщили, че няма как да бъде използван за олимпийските игри.

След като Събчев разбрал, че няма да пътува за Лондон, напуснал “трикольорите” и отказал да бъде с тима по време на предстоящите мачове от финалите на Световната лига.

Междувременно стана ясно, че отборът на България ще се събере днес за първа тренировка в пълен състав, която ще бъде под ръководството на новия треньор Найден Найденов.

Част от титулярите получиха почивка след Олимпийската квалификация в София, която бе спечелена от България и осигури участие на отбора в Лондон това лято