Черноморец: Чакаме си половин милион от ЦСКА до петък

ЦСКА продължава да виси с парите по трансфера на Мишел Платини от Черноморец през август 2009 г. Това разкри специално за Sportni.bg изпълнителният директор на бургазлии Пламен Киряков.

“Акулите” поискаха последния транш по сделката още през зимата. Тогава обаче столичният гранд отказа да го преведе на момента под претекст, че крайният срок за плащането е 30 юни 2012 г.
От ЦСКА твърдяха, че имат да преведат само 170 хил. евро или малко над 330 хил. лв. От Черноморец обаче твърдят, че сумата надвишава половин милион лева. По-конкретно, тя е 270 хил. евро.

“И ЦСКА май не знаят какво ни дължат. Единият път казват една сума, след това друга. Явно само те си знаят как са се овъртели в твърденията си. Падежът отдавна е минал, в договора въобще не е записана дата 30 юни.

И сумата не е 170 хил., а 270 хил. евро. Те са закъснели отдавна, но си чакаме парите. Ако не платят до края на месеца, ще ги дадем на всички родни и международни институции и ще си отстояваме правата докрай.

А това, че постоянно се правят реверанси на ЦСКА от всички институции в нас, си е отделна тема. Ние обаче няма да оставим нещата така”, заяви пред Sportni.bg Пламен Киряков.

Според шефа на бургазлии, докато не се изчисти този проблем, за бизнес между двата клуба не може да става и дума. Черноморец и ЦСКА се захапаха сериозно още в началото на годината заради трансфера на Абел Анисе.

След това през този трансферен прозорец “червените” подпитаха за възможността да ангажират звездата Аатиф Шаешу и вратаря Стоян Колев, но бяха отрязани на момента.

“ЦСКА сами ще осъзнаят, че не водят правилна политика спрямо нашия клуб. Ясно е, че те винаги ще искат наши играчи, защото всяка година се борят за титлата. Но преди да изчистим старите проблеми, не можем да мислим за сътрудничество”, добави Киряков.

В ЦСКА в момента са в медийно ембарго и от ръководството никой не пожела да коментира темата.