Пирло: Германците се страхуват от нас

Плеймейкърът на Италия Андреа Пирло е убеден, че отборът му може да преодолее Германия и да се класира на финала на Евро 2012. Тифозите на Апенините вече мечтаят за титлата, а статистиката също е на страната на “Скуадра адзура”, която е отстранявала Бундестима 4 пъти на световни и 2 пъти на европейски първенства,sportni.bg

“Германците се страхуват от нас. Знаят, че можем да им създадем проблеми. Нашето желание да спечелим е същото както през 2006 година. Ние сме на нивото на Испания. Очаквам да стане красив мач. Германците са много силни, но ние знаем как да ги бием. Вече разучихме подробно играта им”, коментира Пирло.
Специалистите определят 33-годишния ветеран като най-важния човек за “Скуадра адзура” и основната причина тимът да достигне полуфиналите на турнира.
В еуфорията след отстраняването на Англия той дори беше запитан от италиански журналист дали очаква да получи “Златната топка”, но Пирло, както обикновено, запази хладнокръвие и заяви, че докато Меси и Роналдо вкарват по 60 гола на сезон, той няма никакъв шанс за отличието на “Франс Футбол”.