Шави: Да не подценяваме Португалия

Полузащитникът на Испания Шави Ернандес предупреди съотборниците си, че Португалия не е само Кристиано Роналдо, преди 1/2-финалния сблъсък между двата тима на Евро 2012.

Шави вярва, че португалците не са отбор, който може да бъде подценяван и похвали халфовата линия на селекционера на Пуло Бенто.sportni.bg

“Те са страхотен отбор. Там не е само Кристиано, който е нападател, който постоянно трябва да държиш под око, разбира се, но Нани също, а и други добри играчи като Жоао Моутиньо и Раул Мейрелеш.

И двамата са много способни и могат много бързо да движат топката. Те са труден съперник и на всичкото отгоре имат мнгоо стабилна защита. Ще ни бъде много трудно”, споделя Шави.

Плеймейкърът на Барселона заяви, че все още действащият шампион на Европа става все по-силен с течение на шампионата и призова съотборниците си да бъдат сплотени.

“С всеки изминал мач Испания става все по-добър и все по-тежък противник за другите тимове. Знаем как да се представяме в тези ситуации.

Понякога не можем през цялото време да играем добре, но важното е, че дори и тогава затрудняваме противниците ни. Помагаме си като отбор и това си личи на терена”, завърши Шави.