Гемания в битка със статистиката

Германия излиза тази вечер във Варшава в битка срещу футболната статистика. Бундестимът е фаворит за Евротитлата, но съперникът на полуфинала Италия е “черна котка” за германците. Дали статистиката тежи или фаворитът ще продължи футболната логика, ще разберете, ако гледате двубоя Германия – Италия пряко по БНТ 1 и на euro2012.bnt.bg.

ГЕРМАНЦИТЕ

Германия ще настоява да сложи край серията си без победа над Италия в големите турнири, когато двамата се срещнат на полуфинала на Евро 2012 тази вечер от 21:45 часа.

Германците не са успявали да надделеят срещу Скуадрата в седем предишни опита на най-големите футболни форуми, като последната загуба с 2:0 е след продължения на Мондиал 2006.

Планът е – задължителна победа. Бундестимът е печелил само 7 пъти в досегашните 30 срещи между двата отбора. Маншафтът печели за последно през 1995 година.

Но формата, показана от момчетата на Йоахим Льов на тези Еврофинала обнадеждава феновете на Германия, че отборът не само ще се справи с коравата Италия, но ще се превземе и шампионския трон.
Защитата често допуска грешки, но нападението на германците е безпощадно. Те са най-резултатният тим на първенството досега с 9 отбелязани гола и 100% спечелени мачове.

Швайнщайгер, който е най-хваленият футболист на Бундестима, заяви:
100% съм сигурен, че ще играем на 100%. Всичко е ОК, защото знаем как да се справим с трудните ситуации. Просто трябва да играем така както можем и ще успеем. Чувствам се страхотно и изгарям от желание да помогна на съотборниците си. Когато казвам, че съм добре, това означава, че наистина съм готов за игра!”

ИТАЛИАНЦИТЕ

Италия  все още няма загуба откакто начело на тима застана Чезаре Прандели, записвайки девет победи и пет ремита. Тимът показва  доста приятен и нетипично за италианците атакуващ футбол. Все пак, трябва да се отбележи, че “Скуадра адзура” има само една победа в редовното време до сега на първенството – срещу Ирландия. Също така, в последните си седем мача Италия има едва четири вкарани гола – тимът създава много положения, но не успява да ги реализира.

Защитата на тима се представя силно на европейското първенство, след като допусна само два гола в четири двубоя.

Основният бранител на Италия Джорджо Киелини е възстановен от разтежението си и се очаква да го видим в стартовата единадесеторка. Кристиан Маджо е наказан за двубоя, а участието на Даниеле де Роси и Игнасио Абате е под въпрос, след травмите, които двамата получиха срещу Англия.

Тиаго Мота също е готов за игра и вероятно ще заеме мястото си в средата на терена, редом до “маестрото” Андреа Пирло. Пирло показва истинска класа на този футболен форум и крайния развой на полуфинала ще зависи до голяма степен от това колко поле за действие ще получи той от противниковия отбор.

Пирло смята, че Германия се страхува от неговия тим. Според него той и съотборниците му са на нивото на защитаващия титлата си отбор на Испания, нещо което притеснява немците.

В атака Прандели най-вероятно отново ще заложи на дуото Марио Балотели – Антонио Касано.

Вероятни състави:

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Боатенг, Хюмелс, Бадщубер, Лам, Кедира, Швайнщайгер, Ройс, Йозил, Шюрле, Клозе

ИТАЛИЯ: Буфон, Абате, Бардзали, Бонучи, Балзарети, Маркизио, Пирло, Ночерино, Мота, Балотели, Касано