Германия излиза за битка срещу Италия и съдбата

Германия излиза на 1/2-финала на Евро 2012 с надеждата да извоюва първата си победа в официален мач над Италия.

Двата отбора се изправят един срещу друг тази вечер на Националния стадион във Врашава, а победителят ще има честта да спори за трофея с все още действащия шампион Испания.SPORTNI.BG

Селекционерът на Германия е разучил съперника си

Добрата новина за Германия е, че полузащитникът Бастиан Швайнщайгер преодоля проблмите си с глезена и ще е на разположение на селекционера Йоахим Льов.

Илкай Гюндоган, който все още не е играл на Евро 2012 бе ударен в глезена по време на тренировката в събота и не е съвсем сигурно, че ще е на линия за мача.

Наставникът Йоахим Льов може отново да експериментира със стартовия с състав, след като в 1/4-финала срещу Гърция излезе с изцяло ново нападение.

Ветеранът Мирослав Клозе отново може да бъде предпочетен пред Марио Гомес, докато полузащитникът Ларс Бендер може да започне като десен бек вместо Жером Боатенг.

Добре се развиват нещата и в лагера на Италия, където защитникът Джорджо Киелини се завърна към тренировките след травма в подколянното сухожилие.

Той може и да бъде включен в титулярния състав на мястото на съотборника си в гранда Ювентус, Леонардо Бонучи.

Селекционерът на “Скуадра Адзура” Чезаре Прандели има притеснения и относно формата на Даниеле де Роси и Игнасио Абате, след като и двамата са с мускулни травми, след победата с дузпи над Англия, а Кристиан Маджио е наказан.

Халфът на ПСЖ Тиаго Мота се възсттанови от контузията си в бедрото и може да се върне в състава на мястото на Рикардо Монтоливо.

Германия никога не е била Италия в официален двубой, като срещите между тях на големи турнири са завършвали четири пъти с реми и три пъти с успех на “адзурите”.

От своя страна Италия все още не е регистрирала поражение под ръковдството на Чезаре Прандели, като тима има девет победи и пет равенства.