Киров: Бяхме нервни заради злощастната загуба от Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Ботев Николай Киров вярва, че победата с 2:0 над Септември във втория кръг на Първа лига ще „прочисти” атмосферата в клуба, която бе доста напрегната през цялата седмица. Играчите на „канарчетата” успяха да сторят нужното след рокадите по висшите етажи при “жълто-черните” след загубата с 0:1 от Левски преди седмица. Както е известно, Киров влезе в пререкания с вече бившия президент Ангел Палийски, който беше сменен с Иван Йотков.
„Доволен съм от трите точки. Случиха се малко по-нервни, отколкото трябваше да бъде. Мисля, че се дължи на злощастно загубения преден двубой. Не е приятно, когато загубиш с гол в 93-ата минута. На това отдавам тази припряност през по-голямата част от срещата. Като цяло мисля, че контролирахме мача, владеехме повече топката и вкарахме 2 гола”, коментира Киров пред Диема Спорт.

„Отдавам пропуските ни днес на тази сприхавост, на нервите след предния двубой”, каза спецът.

„Най-вероятно и събитията около клуба през седмицата са повлияли на играчите. Нека коментираме само спортно-техническите неща. Действително имахме среща с борда на директорите, всичко е изяснено. По принцип никога не е имало разногласия между нас. Най-важното е отборът да стъпи на крака, а това ще стане с победи. С тях се трупа самочувствие, те ще изчистят психическата нервност.”

„Не сме коментирали селекцията на този етап, ще имаме среща по тази тема през седмицата. Засега няма нищо конкретно”, завърши Киров.