Пиронкова не издържа срещу мощната Мария Шарапова

Първата ракета на България Цветана Пиронкова загуби с 1:2 сета (6:7 (3), 7:6 (3), 0:6) от световната №1 Мария Шарапова (Русия) в двубой от втория кръг на “Уимбълдън” и приключи тазгодишното си участие на сингъл в Лондон. SPORTNI.BG

Вчера мачът бе прекратен заради късния час при резултат 7:6(3), 3:1 за рускинята, а днес пловдивчанката успя да окаже съпротива на мощната си опонентка и се възползва от многото й двойни грешки, за да спечели втория сет със 7:6 (7:3).

В третата част обаче на корта доминираше изцяло Мария Шарапова, която остави без никакъв шанс първата ни ракета и спечели третия сет с безмилостното 6:0 гейма.

Цвети започна по отличен начин двубоя днес, като още в началото успя да върне пробива и да стигне до 3:2. В следващите геймове резултатът бе изравнен и двете тенисистки печелиха своите подавания.

Към края на сета Пиронкова успя да се справи с напрежението и бомбените атаки на световната номер едно и въпреки че губеше с 6:5 гейма, успя да изравни и да стигне до тайбрек.

В него рускинята направи три двойни грешки на сервис и помогна значително на нашето момиче, което се възползва от тях и затвори сета със 7:6 (3).

Шарапова, която явно доста се ядоса на себе си, подобри значително играта си и бе тотално променена в третия сет. Тя направи три пробива и спечели сета с 6:0, а с това триумфира и в мача.

Цвети имаше да защитава достигане до четвъртфинал от миналогодишното издание на турнира и това ранно отпадане най-вероятно ще се отрази негативно на позицията й в световната ранглиста.

Шарапова, която вече има баланс 4-0 победи срещу Пиронкова, си осигури 38 875 паунда от наградния фонд и 160 точки за ранглистата на WTA. Тя продължава в третия кръг на тазгодишното издание на “Уимбълдън”, където ще срещне Су-Вей Хсиех от Тайван.