Витоша още търси първа точка срещу ЦСКА-София

Тази вечер в 20:45 часа Витоша (Бистрица) приема ЦСКА-София в двубой от 2-ия кръг на Първа професионална лига. И двата тима започнаха сезона с победи и сега ще искат да продължат със силните си игри. “Тигрите” надиграха с 2:1 Дунав (Русе), а “червените” се справиха с 2:0 с Локомотив (Пловдив). SPORTAL,BG

В досегашните две срещи между тези отбори в елита ЦСКА-София доминира. “Армейците” имат два успеха на сметката си с впечатляваща голова разлика от 8:1. Сега Витоша ще опита да измъкне първа точка срещу “червените”, макар това да изглежда доста трудна задача.

На “Армията” настроението е приповдигнато, особено след успеха в Лига Европа над Адмира Вакер с 3:0. Тази победа приближи тима до класиране за третия предварителен кръг, а по-важното е, че даде и спокойствие на играчите, които могат да обърнат повече внимание на днешния мач.

Треньорът на домакините Костадин Ангелов не може да разчита на цели трима наказани играчи. Това са Цанков, Гьонов и Рения. В тяхно отсъствие той най-вероятно ще заложи на Георгиев на вратата и Кочилов, Купенов, Мутафчийски и Гочев в отбрана. Лазаров, Котев и Амзин ще са тройката в средата на терена, а в предни позиции ще действат Садула, Милев и Христов.

В ЦСКА-София пък в лазарета остават Атанасов и Енрике. Нестор Ел Маестро вероятно ще пусне в игра Черниаускас на вратата и Перейра, Бодуров, Чорбаджийски и Жеферсон в защита. Малинов и Антов ще действат като дефанзивни халфове, а Тиаго ще бъде в ролята на плеймейкър. Джеси и Десподов ще вършеят по двете крила, а голове в предни позиции отново ще се чакат от Мауридес.

Първа професионална лига, 2 кръг:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

ВИТОША: Георгиев, Кочилов, Купенов, Мутафчийски, Гочев,  Котев, Лазаров, Амзин, Садула, Христов, Милев

ЦСКА: Черниаускас, Перейра, Бодуров, Чорбаджийски, Жеферсон, Антов, Малинов, Тиаго, Десподов, Джеси, Мауридес

Стадион: “Васил Левски“, София
Съдия: Станислав Ставров

Начало: 20:45 часа