Добруджа изпусна да вземе точка при гостуването на Пирин

Добруджа загуби с минималното 0:1 при гостуването си на Пирин в последна среща от 1-ия кръг във Втора лига. Попадението за домакините реализира Владислав Златинов в 47-ата минута след ефектен гол с пета, а футболистите на Добруджа изпуснаха няколко добри възможности да стигнат поне до точката.
Срещата започна с очакван домакински натиск, от който Пирин не успя да се възползва по най-добрия начин. Постепенно гдобруджанци изравниха играта в средата на терена, като в 31-ата минута бяха близо до това да поведат в резултата след добра атака по дясното крило, в която Румен Николов пусна добра успоредна топка към Тодор Колев. Той опита да засече острото центриране по земя, но не достигна до топката. Две минути по-късно атака по лявото крило на Добруджа завърши с центриране към Румен Николов, но Ивайло Яначков изби с плонж току пред крака на нападателя. В 40-ата минута Андонов опита да затрудни Яначков с изстрел от далечна дистанция, който вратарят улови без проблеми.
Второто полувреме започна силно за Пирин и още в 46-ата минута Антон Костадинов отправи силен удар по земя към вратата на Димитър Илиев. Нападателят на “орлетата” бе останал непокрит в наказателното поле на гостите, но ударът му бе спасен. Минута по-късно Владислав Златинов изведе Пирин напред в резултата с ефектен гол с пета.
В 62-ата минута влезлият като резерва Янаки Смирнов центрира добра топка към Беадир Беадиров, а нападателят разтресе напречния стълб на вратата зад Ивайло Яначков. В 71-ата минута Румен Николов отправи удар към вратата с атрактивна задна ножица, на голлинията неговият съотборник Янаки Смирнов довкара, но страничният съдия вдигна флага за засада. В 79-ата минута Румен Николов получи добра топка зад защитата на Пирин, овладя добре, но ударът му бе доста неточен. Три минути по-късно добра възможност се откри и пред Кристиян Петков, но той също не съумя да се разпише. В добавеното време Тодор Колев също изпусна да иразвни резултата, излязъл очи в очи с Яначков. Така Добруджа стартира шампионата във Втора лига със загуба.