Преобразен Гришо опита, но Ноле задържа преднината си и отстрани българина!

Първата ни ракета Григор Димитров излезе преобразен и опита да остане в срещата срещу Новак Джокович, която бе прекъсната вчера, но така и не съумя. Той загуби третата част от турнира в Синсинати с 4:6, а тя бе подновена при пробив за Ноле и преднина от 2:1. БЛИЦ.СПОРТ

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Така българинът напуска надпреварата, която бе спечелена от него през миналия сезон в третия кръг след двудневна битка и краен резултат 6:2, 3:6, 4:6.

Това бе осма победа за Новак Джокович над първата ни ракета от 9 опита. Следващият съперник на сърбина е канадецът Милош Раонич.

Подновената среща:
Доиграването започна с бърз гейм за Джокович, който го взе на 0 и поведе с 3:1. Гришо отвърна също с добър сервис и спечели своето подаване на 30, намалявайки преднината на Ноле до 3:2. Сърбинът продължи да сервира добре и отново почти безпроблемно грабна шестото разиграване, което взе на 15, повеждайки с 4:2. Следващите два гейма можеха да се окажат ключови за изхода на мача, тъй като Григор взе своето подаване за 4:3, а след това имаше брейкпойнт за 4:4 гейма, който обаче не бе оползотворен и Ноле измъкна своето подаване, повеждайки с 5:3. Последва ново намаляване на българина до 5:4, но в следващия си сервис Ноле не сгреши и с втория си мачбол спечели срещата – 6:4.

Така Григор губи 910 точки от актива си и ще падне до №7 или №8 в световната ранглиста, в която в момента заема петата позиция.