Гришо хвърли кърпата срещу Багдатис

Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна “Уимбълдън” още след втория кръг. Той дори не успя да довърши мача си с Маркос Багдатис, а се отказа във втория сет при резултат 5:7, 1:4 за кипъреца.sportni.bg

Още от началото на мача си личеше неразположението на българина. Той стоически изкара един час на корта, преди да потърси помощта на физиотерапевт.
Медицинското лице го налагаше с лед по врата и гърба, но това не помогна на Гришо да се оправи. Тогава се появи и лекар, който измери пулса му.

След кратък разговор Димитров прецени да продължи мача. Това беше при резултат 2:1 за Багдатис във втората част.

След това обаче кипърецът взе без никаква съпротива от Григор още две части и поведе с 4:1. След завършека на петия гейм обаче явно българинът прецени, че няма смисъл да се изтощава допълнително на корта и се отказа.

Иначе в първия сет играта вървеше сравнително равностойно, а Димитров дори имаше шанс да го вземе.

До 4:3 резултатът вървеше без пробиви, но тогава Гришо взе подаването на Багдатис и сервираше за сета. Кипърецът обаче върна пробива на нула.

След това той спечели още три последователни гейма, пробивайки още веднъж нашето момче и затвори частта при 7:5.

Още тогава си личеше, че Димитров изпитва сериозни проблеми на корта и въпреки че стисна зъби в началото, не можа да доиграе двубоя.

Така в третия кръг Багдатис ще се изправи срещу фаворита на публиката в Лондон Анди Мъри. Британецът надигра с 3:1 сета (7:5, 6:7, 6:2, 7:6)