Левски би в дебюта на Стоянович на “Герена”, излезе начело

Левски победи Септември с 2:0 в среща от 5-ия кръг на Първа лига и излезе начело в класирането. “Сините” ще трябва да изчакат развръзката на дербито Лудогорец – ЦСКА (21:00), като дори точка за “червените”, ще ги свали от върха.БЛИЦ.СПОРТ

Мачът бе дебютен за новия треньор на Левски Славиша Стоянович пред своя публика и продължи серията от три поредни победи под ръководството на сръбския специалист. Интересното е, че победи със същия резултат на “Герена” записаха и предшествениците на Стоянович – Елин Топузаков, Николай Митов и Делио Роси.

Двубоят започна с атаки към двете врати, но постепенно “сините” установиха контрол и първи поведоха в резултата. Кабрал получи топката по дясното крило и я пусна към Мариани в наказателното поле, а той я насочи в мрежата за 1:0. Пет ми нути по-късно резултатът беше удвоен, след като Мариани стреля силно към вратата на Септември, Галев не се  намеси добре и притичалият Станислав Костов я вкара във вратата за 2:0. Гостите можеха да се оттеглят на почивка с гол по-малко в пасив, но Бенга, Гади и Чандъров не успяха да вкарат топката във вратата на Левски след разбъркване.

Домакините започнаха вихрено втората част и в 52-ата минута Обертан пропусна да вкара за 3:0 от няколко метра, стреляйки над вратата. Минути по-късно 19-годишният Станислав Иванов също направи сериозен пропуск и се размина с прострелно центриране на Цветкович от фланга. Натискът на Левски доведе до ситуация в 69-ата минута, в която Обертан достави топката на крана на Кабрал, но той я спря неумело и тя срещна ръката му преди да я насочи в мрежата, а попадението му беше отменено. Ишмаел Байду даде импулс на Септември около 80-ата минута, като първо падна за дузпа, а след това стреля силно към Полачек, но без резултат. В края засада спря хубава атака на Левски, при която Нашименто остана сам срещу вратаря на гостите.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)
ЛЕВСКИ – СЕПТЕМВРИ 2:0
1:0 Давиде Мариани (24′), 2:0 Станислав Костов (29′)
По-важното от мача по минути:

1′ Начало на мача.
8′ Първа опасност към една от двете врати. 19-годишният Станислав Иванов стреля към вратата на Септември, но неточно.
16′ Възможност за Септември! Здравко Димитров преодоля Ейолфсон и стреля опасно, но Полачек изби в корнер.
24′  ГООООЛ за Левски! Кабрал получи топката по дясното крило и я пусна към Мариани в наказателното поле, а той я насочи в мрежата за 1:0.
29′  ГОООЛ за Левски! Мариани стреля силно към вратата на Септември, Галев не се  намеси добре и притичалият Станислав Костов я вкара във вратата за 2:0.
41′  Разбъркване пред вратата на Левски, при което Бенга, Гади и Чандъров за малко не вкараха във вратата на “сините”. Първо се намеси Полачек, а след това защитниците пред него.
45′ Край на първата част.

46′ Начало на второто полувреме.
48′  Силен удар на Обертан към вратата на гостите, но топката среща гърдите на защитник.
52′  Уникален пропуск на Обертан, който стреля над вратата на метри от голлинията, опитвайки да вкара в далечния ъгъл на Галев.
57′  Пак сериозен пропуск на Левски. 19-годишният Станислав Иванов се размина с топката при остро центриране на Цветкович.
69′  ОТМЕНЕН ГОЛ! Обертан нахлу по лявото крило и я пусна към Кабрал, който обаче я спря неумело и тя срещна ръката му преди да я насочи в мрежата.
72′  Претенции за дузпа от Септември, но Байду получава жълт картон за симулация.
79′  Напрежение пред вратата на Левски! Байду стреля силно, Полачек отби, а вратарят на “сините” и Белаид не се разбраха, след което Иван Стоянов се хвърли към топката и удари бранителя.
90′ Край на мача.

ЛЕВСКИ: 1.Мартин Полачек, 3.Аймен Белаид, 4.Иван Горанов, 5.Холмар Ейолфсон, 8.Давиде Мариани  ( 20.Филипе Нашименто), 19.Милош Цветковичю, 23.Хали Тиам, 26.Жерсон Кабрал, 29.Станислав Костов  ( 9.Серджиу Буш), 32.Габриел Обертан, 99.Станислав Иванов (77.Илия Юруков )
Резерви: 21.Божидар Митрев, 6.Ивайло Найденов, 10.Ривалдиньо, 93.Атанас Кабов

СЕПТЕМВРИ: 1.Валентин Галев, 8.Борис Галчев, 6.Александру Бенга, 24.Александър Георгиев, 10.Асен Чандъров, 13.Здравко Димитров , 20.Ишмаел Байду , 19.Крис Гади ( 9.Мирослав Будинов), 4.Матиеу Диаби , 26.Фабиано Алвеш , 22.Георги Стоичков ( 25.Иван Стоянов)
Резерви: 21.Янко Георгиев, 7.Георги Русев, 15.Васил Добрев, 17.Димитър Костадинов, 11.Иван Тилев

Стадион: “Виваком Арена Георги Аспарухов”
Съдия: Петър Костадинов