“Бистришките тигри” с нов успех след късен гол в Стара Загора (ВИДЕО)

Верея загуби у дома от Витоша (Бистрица) с минималното 0:1 в последната среща от петия кръг на Първа лига. Стефан Христов (88) реализира гола за третата победа на “тигрите” този сезон. След нея те са шести във временното класиране с 9 точки. Тимът от Стара Загора пък остава на дъното с една точка и без отбелязан гол от началото на шампионата след дебюта и на новия треньор Небойша Лекич.БЛИЦ.СПОРТ

Домакините започнаха по-активно, като Антон Огнянов и Милан Вушурович отправиха първите удари в срещата, но неточни покрай вратата. Стефан Христов от гостите пък първи нанесе точен шут, пращайки топката в ръцете на Георги Георгиев.

„Тигрите“ от Бистрица създадоха по-опасните положения до края на първата част. В 31-ата минута Антон Огнянов центрира от корнер, а вратарят на домакините Георгиев боксира, но Диара засече топката и я прати над гредата. Три минути след това стражът на домакините изби топата в гредата след удар с глава на Ивайло Лазаров, засякъл центриране на Наско Милев.

В 40-ата минута Ивайло Лазаров шутира от далечна дистанция и Георги Георгиев отново се намеси. Секунди след това Даниел Кутев опита акробатичен удар и прати топката над вратата на Верея.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След почивката “бистришките тигри” продължиха по-настойчиво да търсят трите точки и постугнаха своето в края на мача. В 60-ата минута след центриране отляво и карамбол в наказателното поле на домакините Радко Мутафчийски бе много близо до гола, но отново Георги Георгиев спаси. Пет минути след това Наско Милев изпълни пряк свободен удар, но топката бе насочена в обсега на Георги Георгиев, който изби в корнер.

В 80-ата минута Стефан Христов изведе прекрасно Анти Рениа, чийто удар бе блокиран от Курупис. Две минути преди края на редовните 90 все пак усилията на гостите дадоха резултат и Стефан Христов отбеляза с техничен удар от близко разстояние. В добавеното време Николай Георгиев предотврати изравнително попадение.

Следете с БЛИЦ: Първа лига – трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига – сезон 2018/2019

Верея – Витоша (Бистрица) 0:1
0:1 Стефан Христов (88)