Росен Кирилов: Нормално е да губим от Лудогорец и Ботев

Треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов прие спокойно домакинската загуба с 0:2 от Ботев (Пловдив) в срещата от шестия кръг на Първа лига.БЛИЦ.СПОРТ

“През първото полувреме отстъпвахме в единоборствата. Срещу класни играчи като тези на Ботев е трудно, ако не ги печелиш. И оттам им дойде предимството. Изненадващо бяхме много припряни. През второто полувреме съм доволен – рискувахме, пресирахвме високо и се получи донякъде. Имахме голямото желание да победим, но прегоряхме. Да, нашият вратар направи две грешки, но е нормално. Млад вратар – сбърка. Абсолютно всички бъркаме, младите така израстват с грешките. И другите момчета бъркаха, не само вратаря. През второто полувреме играхме като равен с равен, дори бяхме по-добрият отбор. Имахме ситуации, които можехме да изиграем по-точно и да вкараме голове“, заяви Росен Кирилов след мача.

„Загубихме от Лудогорец и Ботев, така че не е страшно или шокиращо, че у дома търпим поражения и допускаме голове. Даже е напълно нормално. За нас все още е трудно да се противопоставим на такива отбори. Сега ни предстои мач с Черно море. Това е един сериозен клуб със сериозен бюджет. Не съм мислил за тактиката, но ще се борим при всички случаи за точки”, допълни наставникът на „бистришките тигри“.