Италия надви високомерна Германия с 2:1 и е на финал!

Германия и Италия излязоха на Националния стадион във Варшава, за да докажат кой е по-достоен да играе на финал. Испания чакаше своя съперник, а прогнозите бяха за победа на Германия. Бундестимът нямаше победа над Италия на голямо първенство, но възпитаниците на Льов бяха пределно мотивирани да постигнат исторически успех.  За пореден път футболните анализатори нацелиха здрава греда и адзурите успяха да продължат феноменалното си представяне. Италия развенча мечтите на Германия за титла след 2:1, а Марио Балотели бе героят на вечерта. Тъмнокожият скандалджия успя да матира на два пъти Нойер, а Йозил върна един гол в края на мача за Бундестима.euro2012.bnt.bg

Реферът Стефан Ланоа изведе двата звездни тима в битка за слава, а първите минути не предвещаваха бурята, която се разрази. В началните минути германците упражниха лек натиск и стигнаха до опасно разбъркване в 5-та минута. Буфон увисна при едно центриране, но Пирло показа завидни дефанзивни умения и предотврати опасността.

Адзурите приспаха съперника си и в 20-та минута Антонио Касано проби чудесно отляво, за да центрира към Балотели, който реализира с глава за 0:1!!!

Немската машина за пръв път изоставаше на това европейско първенство и трябваше да атакува. Йозил, Кроос и Кедира пробваха далечни удари, но безрезултатно. В 36-та минута скандалджията Марио Балотели доказа, че му е по-лесно да вкара на Германия, отколкото да си нахлузи потника и разстреля Нойер за 0:2!!! Монтоливо изведе отлично Супер Марио, който надбяга бранител и без малко да скъса мрежата с мощния си шут. Този гол обърка Бундестима, който можеше само да изчака да се прибере за почивка на полувремето.

Йоаким Льов направи 2 промени на почивката и замени безличните Гомес и Подолски. Ройс и Клозе трябваше да променят статуквото. Още в 49-та минута Лам се оказа на чиста позиция фронтално пред италианската рамка, но капитанът би над целта. В 62-та Марко Ройс пък нацели напречната греда след изстрел от пряк свободен удар. До края Бундестимът се оголи и търсеше гола. От своя страна адзурите играха изключително разумно и до края не само се бранеха успешно, но и пропиляха една дузина възможности да разгромят своя именит съперник. Резервата Ди Натале, както и Маркизио направиха непростими пропуски излезнали сами срещу Нойер. Немската машина бе смазана физически и психически, и стигна единствено до почетен гол от дузпа на Месут Йозил- 2:1! Така непобедената Германия, бе сразена и няма да играе с Испания в големия финал.

Стартови състави:
ГЕРМАНИЯ: Нойер, Хумелс, Бадщубер, Лам, Боатенг, Кедира, Швайнщайгер, Йозил, Кроос, Подолски, Гомес

ИТАЛИЯ: Буфон, Киелини, Бардзали, Балдзарети, Бонучи, Маркизио, Де Роси, Монтоливо, Пирло, Балотели, Касано

Галерия