Николай Киров: Трябва да работим над пропуските

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров очаквано бе доволен след победата с 2:0 при визитата на Витоша (Бистрица) в среща от шестия кръг на Първа лига, но изрази притеснения за начина, по който играчите му лесно пропускат положения за гол.БЛИЦ.СПОРТ

„Стояхме по-добре на терена от противника и създадохме доста положения. Притеснително е, че си направихме сами мача нервен в края му. С подобни грешки накрая, може да се стигне до негативен резултат. Винаги има притеснение, когато правим толкова много пропуски. Хубаво е, че създаваме, но в последните метри взимаме грешните решения. Важна е победата, но трябва да работим над пропуските. Лошото при нас е, че всеки един пропуск слага по-голямо напрежение в редиците ни. Загубихме доста мачове в последните минути и това се отразява върху играчите ми. Вероятно е, че настроението при момчетата е по-ниско след загубата от Локомотив, но проведохме разговор след дербито и трябва да печелим точки”, сподели Киров след мача.

„Надявам се победата над Витоша да даде по-голяма увереност. Имаме играчи с много добри качества, но трябва да си върнем старото самочувствие. Най-вероятно новини около Дуде Ндонгала ще има идната седмица. Няма как да си бъдем полезни и най-вероятно ще напусне. Ще видим Джонатан Перейра в игра тогава, когато е готов. Хубаво е, че се намира в добро физическо състояние, но не е играл официален мач от края на май. През седмицата направихме контрола за него, както и за Антонио Вутов, тъй като им трябва игрова практика. В зависимост от това как се развият нещата с Н’Донгала, то се надявам да привлечем нов състезател. Чувствам подкрепата на феновете, както аз, така и състезателите. Доказали сме, че когато гледаме в една посока сме по-силни. Както през миналата, така и през тази година ЦСКА е един от водещите отбори в Първа лига. Отборът им има много качествени състезатели и ще ги разузнаваме през тази седмица”, допълни наставникът на „канарчетата“.