Аутори след успеха в Европа: Нали разбрахте защо рискувахме мача със Славия?

Наставникът на Лудогорец Пауло Аутори остана изключително доволен от представянето на футболистите си в реванша с Торпедо (Кутаиси), спечелен от шампионите с убедителното 4:0. “Орлите” се класираха в групите на Лига Европа след 5:0 общ резултат от двата мача срещу грузинците. Аутори изтъкна успешната стратегия, която предприе преди дни със запазването на титулярите в срещата от Първа лига със Славия (0:0). Очевидно ключовите играчи на Лудогорец бяха съхранени за реванша с Торпедо, в който избраниците на бразилеца бяха пълни господари на терена.БЛИЦ.СПОРТ

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

“Поздравления за играчите и феновете. Атмосферата беше невероятна. Сега нали разбрахте защо рискувахме мача със Славия, когато не използвахме част от играчите? Трябва да оценяваме моментите и да мислим за бъдещето. Хората трябва да разберат нашата стратегия и идеи. Българският шампионат не е спринт, а бягане на дълго разстояние. Имаме условия да се завърнем в битката за титлата”, обясни Аутори.

“Фокусът беше върху Лига Европа. Шампионатът не се решава с един или два мача. Нашата главна цел беше да влезем в групите на Лига Европа. Днес направихме сериозна стъпка напред, за да покажем, че сме конкурентен отбор. Не само вътрешна конкуренция, но и конкуренция в Европа”, продължи бразилецът.

“Изиграхме добър мач. Имаше и някои грешки, но след началото на второто полувреме изчистихме играта. Най-доброто нещо е класирането”, каза наставникът на Лудогорец.

“Трябва да балансираме нещата. Играчите трябва да са възстановени. Това, което трябва да се разбере, е, че не е да събереш футболистите и да ги пускаш да играят постоянно. Понякога пропускаш победа, за да постигнеш по-важна победа. Няма какво да празнуваме. Ще празнуваме, след като спечелим всичко. Сега не сме спечелили нищо”, добави Аутори