Добруджа измъкна точка като домакин на Монтана

Добруджа и Монтана завършиха 0:0 в мач от шестия кръг на Втора лига, игран днес на стадион „Дружба”. „Жълто-зелените” обаче трябва да са доволни от спечелената точка, предвид превъзходствто, което имаха гостите, особено през втората част. До почивката ситуации пред двете врати почти липсваха, като за Добруджа Янаки Смирнов опита удар в 24-ата минута, който не затрудни вратаря на гостите. В 30-ата минута нападателят на Монтана Атанас Илиев засече с глава центриране от корнер, но Димитър Илиев успя да улови.
През втората част отборът на Монтана се настани трайно в половината на добруджанци, като създаде доста ситуации пред вратата на Димитър Илиев. В 60-ата минута Атанас Илиев изведе Цветков, той успя да отклони топката край вратаря на Добруджа, но топката се спря в страничния стълб. В следващите минути удари опитаха Сергей Георгиев, Атанас Илиев и Цветков, но отново не бяха точни. Най-критичната ситуация беше в 77-ата минута, когато капитанът на добруджанци Даниел Граматиков изчисти топката пред вратата си. В същото време гостите имаха претенции за нарушение в наказателното поле, но те не бяха уважени от рефера Гарабедов.
До края на мача гостите отправиха още няколко удара към вратата на Добруджа, но без успех.
Повторен дебют за Добруджа в мача направи опитният Николай Петров. Заради липсата на игрова практика, той остана на терена до 55-ата минута.