Ботев спря ЦСКА, Левски има шанс да дръпне пред “червените” (ВИДЕО)

Ботев (Пловдив) спря ЦСКА по пътя към шеста победа от седем срещи, след като двата тима завършиха при резултат 0:0 в Коматево. Този резултат не е от полза на нито един от двата отбора, но това не се отнася за Левски, който вече има възможност да дръпне на “червените” с 3 точки, както и на Лудогорец, който пък може да съкрати дистанцията от “армейците” на два пункта.БЛИЦ.СПОРТ

Срещата в Коматево започна ударно, като първата ситуация се откри пред домакините. Диого Кампос бе намерен след центриране на Неделев от корнер, но нападателят стреля над напречната греда.

Отговорът на ЦСКА не закъсня и “армейците” на свой ред създадоха много опасно положение. Едвин Джеси получи страхотна топка на крилото, преодоля Филип Филипов и центрира, но Йордан Минев изчисти буквално пред очите на Мауридес и Тиаго.

След това положение двата отбора намалиха темпото и като че ли изчакваха грешка от противника.

Чак в последните минути на първата част отборите се отвориха и се стигна до много спорно положение в 43-ата минута. Густаво Афонсо се строполи в наказателното поле след контакт с Борис Секулич, но бялата точка не бе посочена от главния съдия Волен Чинков. Повторенията обаче показаха, че контакт има.

Втората част започна с превес на ЦСКА, който бе близо до това да се материализира в попадение в 51-ата минута. Кирил Десподов центрира от свободен удар и намери Николай Бодуров, който стреля с глава много близо до лявата греда на Кайзер.

“Червените” продължиха да играят по-добре и да натискат своя съперник и това им отвори нова възможност в 58-ата минута. Тя се откри пред Мауридес, който стреля с глава в наказателното поле, но неточно.

Само няколко минути по-късно Ботев пое инициативата на свой ред и започна да реди възможност след възможност пред вратата на
“армейците”.

В 71-ата минута резервата Вутов стреля силно от малък ъгъл, но право в обсега на Черниаускас.

В последните минути играта се успокои, но въпреки това ЦСКА бе близо до гола след брилянтна контраатака в 81-ата минута, при която Жоржиньо бе изведен сам срещу вратаря от Мауридес, но крилото на “червените” се забави и топката му бе избита.

До края нямаше по-сериозни положения и логично двата отбора завършиха при резултат 0:0.

Така ЦСКА събира 16 точки след 7 изиграни срещи и е на върха пред втория Левски само по голова разлика, а и “сините” имат мач по-малко, който е по-късно днес срещу Берое. Ботев пък е на шестото място с 10 пункта.

Ботев – ЦСКА 0:0

Най-интересното от мача:
1 – Начало на срещата.
2 – Опасна ситуация още във втората минута. Диого Кампос бе намерен след центриране на Неделев от корнер, но стреля неточно.
12 – Шанс и за ЦСКА! Едвин Джеси получи страхотна топка на крилото и преодоля Филип Филипов, след което центрира, но Йордан Минев изчисти топката пред очите на Мауридес и Тиаго.
27 – Двата отбора намалиха темпото от началните минути и като че ли започнаха да изчакват за грешки от противника.
35 – Медицинска помощ за Филип Филипов, който пострада след съприкосновение с Мауридес.
37 – Бодуров стреля с глава след центриране от фаул на Десподов, но слабо и в обсега на Даниел Кайзер.
42 – Какъв шанс! Тодор Неделев стреля от границата на наказателното поле, но Черниаускас се намеси и изби топката.
43 – Густаво Афонсо се строполи в наказателното поле след контакт с Борис Секулич, но бялата точка не бе посочена от главния съдия. Повторенията показаха, че контакт има.
45 – Край на първата част.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––
46 – Начало на втората част.
48 – Тиаго се оказа сам в наказателното поле и стреля, но в аут.
51 – Каква възможност! Кирил Десподов центрира от свободен удар и намери Николай Бодуров, който стреля с глава опасно близо до лявата греда на Кайзер.
58 – Страхотен шанс за Мауридес! Нападателят бе намерен с центриране и стреля много опасно с глава, но в аут.
59 – Стивън Петков направи страхотен пропуск след центриране на Неделев, но той нямаше значение, тъй като нападателят бе в засада.
71 – Много добра възможност за Ботев. Резервата Вутов стреля силно от малък ъгъл, но право в обсега на Черниаускас.
81 – Какъв шанс! ЦСКА направи страхотна контраатака, при която Жоржиньо бе изведен сам срещу вратаря от Мауридес, но крилото на “червените” се забави и топката му бе избита.
90 – Край на мача. Двата отбора завършват при резултат 0:0.

Ботев: 22.Даниел Кайзер, 28.Филип Филипов, 5.Кристиан Димитров, 6.Костадин Ничев, 23.Йордан Минев, 17.Лъчезар Балтанов (7616.Васил Шопов), 18.Радослав Терзиев, 8.Тодор Неделев, 93.Густаво Афонсо (6439.Антонио Вутов), 9.Диого Кампос (882.Джонатан Соуза), 20.Стивън Петков
Резерви: 99.Иван Чворович, 2.Джонатан Соуза, 3.Димитър Пиргов, 10.Серкан Юсеин, 11.Кристиан Добрев, 16.Васил Шопов, 39.Антонио Вутов

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 4.Божидар Чорбаджийски, 5.Николай Бодуров, 6.Рубен Пинто(7816.Жанио Бикел), 8.Едвин Джеси (7810.Евандро), 9.Мауридес, 14.Ангел Лясков, 15.Кристиян Малинов, 19.Кирил Десподов, 20.Тиаго (657.Жоржиньо), 27.Борис Секулич
Резерви: 1.Данте Стипица, 7.Жоржиньо, 10.Евандро, 11.Станислав Манолев, 16.Жанио Бикел, 23.Александър Дюлгеров, 25.Стивън Перейра

Стадион: “Коматево”, Пловдив
Съдия: Волен Чинков