Лигата на нациите стартира с голям сблъсък

 

Лигата на нациите стартира с голям сблъсък

06 септември 2018 | 06:19 – Обновена

Лигата на нациите стартира с голям сблъсък

Тази вечер ще се изиграят първите мачове от новия турнир на УЕФА – Лига на нациите. Мнозина фенове още не са напълно наясно с регламента на състезанието, но с течение на времето ще свикнем с него и особеностите му. При всички положения, като зрители са ни гарантирани интересни мачове между националните отбори от Стария континент и е редно да очакваме, че те ще се отнасят към тях много по-сериозно, отколкото към традиционните контроли.

Програмата предвижда зрелищен сблъсък в група 1 на Лига “А” още днес. Един срещу друг на “Алианц Арена” в Мюнхен ще излязат Германия и Франция. “Петлите” пристигат със самочувствието на световен шампион, а Бундестимът ще трябва да се реваншира пред почитателите си след провала на Мондиал 2018, където отпадна още в груповата фаза. Германците вече ще са без отказалия се от националния отбор със скандал Месут Йозил. Селекционерът Йоахим Льов повика младата звезда на Манчестър Ссити Льорой Сане, след като го остави извън състава за световните финали. Сане ще е титуляр като част от офанзивното трио заедно с Томас Мюлер и Юлиан Дракслер, което ще действа зад централния нападател Тимо Вернер.

На вратата на Франция ще е Алфонс Ареола заради контузията на Юго Лорис. В отсъствието на стража на Тотнъм, капитан ще е Рафаел Варан. Оливие Жиру ще води атаката на световните шампиони, а Антоан Гризман и Килиан Мбапе ще са другите основни оръжия на “петлите”.

Франция няма нито една загуба от последните си 4 мача като гост на Германия.

Лига на нациите, 1-и кръг:

ЛИГА “А”:

група 1:

Германия – Франция

ЛИГА “В”:

група 1:

Чехия – Украйна

група 4:

Уелс – Ейре

Лига “С”:

група 3:

Норвегия – Кипър

Словения – България 

Лига “D”:

група 1:

Казахстан – Грузия

Латвия – Андора

група 4:

Армения – Лихтенщайн

Гибралтар – Македония