Ликувай, България! “Лъвове”, продължавайте да хапете, това искаме!

България бие, България бие, български талант с титла в тениса! Да, истина е, колкото и на някои още да не им се вярва. Днешният неделен ден беше прекрасен, благодарение на редицата успехи, които България постигна на няколко фронта. Победите ни се редуваха една след друга. blic/sport

Началото даде Адриан Андреев, който постигна огромен успех за българския тенис. 17-годишният софиянец стана шампион на двойки при юношите на US Open. Андреев е вторият българин, който печели титла при юношите на Откритото първенство на САЩ след Григор Димитров. Гришо стана юношески шампион на сингъл през 2008 година. За безспорния талант на Адриан се говори отдавна, дано тепърва да ни радва с успехи, и то при мъжете. Бъдещето е пред това момче, което днес привлече вниманието.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Футболните ни национали също поднесоха огромна радост на българския народ. Селекцията на Петър Хубчев се бори здраво и заслужено измъкна втора поредна победа в Лигата на нациите1:0 над Норвегия. Една от основните цели е на път да бъде изпълнена – в следващата домакинска среща да има още повече публика по трибуните. На 13 октомври приемаме Кипър, а Хубчев и момчетата му заслужават мощна подкрепа. Защото, когато отборът и феновете са едно цяло, успехите идват по-лесно. Вижда се, че “трикольорите” имат потенциал дa постигнат нещо значимо в близко бъдеще.

Големи надежди се възлагат и на волейболистите. Националите ни стартираха блестящо в световното първенство, на което страната ни е домакин съвместно с Италия. Бойците на Пламен Константинов прегазиха Финландия с 3:0 гейма и хвърлиха в екстаз публиката във Варна. “Лъвовете” обаче не трябва да политат в небесата, защото тежките битки тепърва предстоят. Със сигурност подкрепата от трибуните ще бъде на ниво и в следващите мачове, в които момчетата на Гибона обещават да се борят със зъби и нокти и да доставят още радост и наслада на народа. Toва искаме да виждаме – “лъвовете” да хапят на всички фронтове. Българският спорт е жив! Дано по-често имаме подобни успешни дни!
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ