Страхотно! България се класира за следващата фаза на Световното!

България си осигури класиране за следващата фаза на Световното първенство, което се провежда у нас и в Италия. Тимът на Пламен Константинов бе безупречен срещу Пуерто Рико пред препълнените трибуни в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна. България надделя с 3:0 (25:16, 25:18, 25:21).БЛИЦ.СПОРТ

Тимът ни е на третото място в предварителна група “D” с 6 точки. Първите четири тима в класирането продължават в следващата фаза.

България имаше пълно превъзходство над Пуерто Рико и убедително надделя и в трите гейма. Нашите имаха затруднения единствено в началото на последния гейм, но постепенно успяха да изравнят, а след това и да спечелят тази заключителна част.

Най-резултатен бе Николай Пенчев с 14 точки, Николай Учиков добави 11 точки. За централноамериканците Пабло Гусман приключи с 11 точки.

Следващият мач на България е на 16 септември срещу Куба от 20:30 часа.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Първи гейм
Валентин Братоев, Светослав Гоцев и Николай Пенчев дадоха отличен старт на тима ни, който поведе с 8:6 при първото техническо прекъсване. Постепенно авансът на България набъбваше, а Братоев реализира и ас. На втората пауза селекцията на Пламен Константинов вече имаше преднина от 7 точки – 16:9.

Гоцев и Братоев продължиха да бъдат най-дейни на игрището, а разликата се увеличаваше, за да се стигне до лесен успех в този гейм с 25:16.

Втори гейм
Пуерто Рико започна добре тази част и поведе с 2:0,а  след това и с 3:1. Латиноамериканците дръпнаха със 7:5, но тимът ни бързо направи 7:7 и дори поведе на първата техническа пауза.  Теодор Тодоров се включи много добре в играта,а  България започна да трупа аванс. На второто техническо прекъсване имахме преднина от 4 точки – 16:12.

Възпитаниците на Пламен Константинов овладяха изцяло инициативата и натрупаха преднина. Розалин Пенчев изведе отбора до геймбол при 24:17, а тази част приключи при 25:18 в наша полза след атака на Николай Учиков.

Трети гейм
В началото третият гейм нашите момчета отново диктуваха положението на терена. Пуерториканците на няколко пъти скъсиха дистанцията и се доближиха до съперниците си – при 18:13 спорна ситуация и видео повторение обърнаха резултата и създадоха известно напрежение. За кратко имаше леко разколебаване на блокадата ни, което окуражи състезателите на Осуалд Антониети. Българският тим успя дасе нахъса и затвори гейм на 25:21, с което приключи и двубоя.