Иво Тонев при Левски да приключва селекцията

Иво Тонев, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев е заминал за Австрия, за да се присъедини към отбора. На място в Линдабрун се очаква да бъдат финализирани и последните разговори около селекцията на тима.

“Сините” чакат един нов нападател, а в същото време искат да се разделят и с двама от ненужните си футболисти. Това са Йордан Милиев и Сюлейман Диамутен.sportni.bg
По всяка вероятност след пристигането на шефа, ще се подпише и договорът с искания нападател. Все още нищо не се споменава около името, националността или възрастта му.

Знае се само, че в понеделник се очаква на проби да дойде и нигериецът Сиби Гуор. Той обаче не е първият вариант за атаката на отбора.

Колкото до Милиев, трансферът му изглежда над 99.9% сигурен. Утре или най-късно в понеделник трябва да бъде подписан договорът с чуждестранният клуб, който го иска.

Само ситуацията с Диамутен остава неразрешена на този етап. Малиецът не иска да си ходи, в Левски пък не искат да го държат заради огромната му заплата от 20 хил. евро месечно.

В същото време защитникът се оплаква, че не тренира и не е наясно с бъдещето си. Ако в крайна сметка не се намери желаещ да го купи, “сините” може и да го оставят като дълбока резерва за есента. Това обаче изглежда малко вероятно.

С привличането на нападателя и продажбата на двамата бранители, селекцията на “Герена” може да се смята за приключена. Досега дойдоха шестима нови, само един от които е българин.