Андрей Жеков се връща в отбора за мача с Аржентина

България, снимка: cev.lu

Българският национален отбор по волейбол излиза днес във втората си среща от последния турнир в Група “Д” на Световната лига, който ще се играе в софийската зала “Арена Армеец”.sportni.bg

Двубоят започва в 20:45 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

Точно преди седмица възпитаниците на Найден Найденов надиграха с 3:1 “гаучосите” в мач, който се игра в португалския град Гимараеш и противопостави резервите на двата тима. Днес “лъвовете” отново ще излязат за победа срещу латиноамериканците, този път водени от своя капитан

Очаква се титулярният разпределител Андрей Жеков да вземе участие в днешния двубой. Вчера се появи информация, че подобно на Матей Казийски, Жеков бойкотира ръководството на БФВ и затова не е бил в състава за мача срещу Португалия.

Плеймейкърът лично пожелал да не е част от групата за мача с Португалия снощи, бе оставен да почива и дори не присъства в залата.

Официалната информация от Найден Найденов бе, че разпределителят не се е чувствал добре и затова е останал извън игрището. Днес вече Жеков е преодолял временното неразположение и е успял да се включи пълноценно в сутрешното занимание на отбора.

След проведен разговор между старши-треньора и Жеков снощи, разпределителят се е съгласил да му се гласува доверие днес, а за предстоящите други срещи от Световната лига утре срещу Германия и финалите от 4-ти до 8-ми юли ще бъде говорено допълнително.

Останалите в стартовата шестица се очакват да бъдат същите, както срещу португалците – Владимир Николов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Николай Николов, Виктор Йосифов и Теодор Салапаров – либеро.

От друга страна треньорът на “гаучосите” по всяка вероятност ще заложи на същите играчи, както срещу Германия вчера – Габриел Аройо, Иван Кастелани, Мартин Коста Бланко, Кристиан Поглажен, Родриго Кирога, Максомилиано Кавана и Франко Лопес – либеро.

Множеството скандали около отбора и федерацията накараха хората да се отдръпнат и вчера в залата присъстваха едва около 1500 души. Сред тях бе и бившият треньор Радостин Стойчев, както и някои от последвалите го специалисти, част от щаба.

Състезателите и треньорското ръководство призоваха за по-голяма подкрепа от страна на публиката в предстоящия мач с Аржентина и утрешния двубой срещу Германия, както и на финалите, за които се класираме по право от 4-ти до 8-ми юли.