Българските “лъвове” изпратиха Световното с драматична загуба

Волейболните национали на България загубиха от Канада с 2:3 (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 15:10) в последен двубой от група “G” на втората фаза на световното първенство, на което страната ни е съдомакин заедно с Италия. БЛИЦ.СПОРТ

Тимът на Пламен Константинов изигра два кошмарни гейма, които канадците спечелиха на 19 и 14. Последва силна игра и “лъвовете” успяха да изравнят резултата в геймовете. Когато всички смятаха, че ще осъществим пълен обрат, Канада каза последната си дума и успя да триумфира в тайбрека с 15:10.

Преди днешния последен ден от втората част на групова фаза, момчетата на Пламен Константинов имаха теоретични шансове за продължаване напред. За целта обаче “лъвовете” трябваше да победят с 3:0 или 3:1 гейма Канада, Русия да загуби с 0:3 или 1:3 от Финландия, Холандия да падне от Италия, както и Бразилия да не губи с 0:3 или 1:3 срещу Белгия.

Още по време на първите мачове обаче стана ясно, че “лъвовете” ще напуснат мондиала, тъй като “Сборная” победи с категоричното 3:0 Финландия. Така отпадна вероятността България да попадне сред двата най-добри втори отбора във втората групова фаза.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

България остава извън финалната шестица на трето поредно световно първенство. Преди четири години в Полша “лъвовете” заеха 13-ата позиция, а през 2010 г. се класираха на 7-о място

БЪЛГАРИЯ – КАНАДА 2:3 (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 15:10)

ПЪРВИ ГЕЙМ
Българите започнаха кошмарно двубоя и Канада бързо дръпна с 6:1. Първото техническо прекъсване дойде при 8:2 за “кленовите листа”. Слабата игра на “лъвовете” продължи и логично на втората пауза преднината на съперника ни бе 8 точки. Последва леко съживяване в редиците на нашите и успяхме да намалим изоставането. В крайна сметка канадците спечелиха частта с 25:19.

ВТОРИ ГЕЙМ
Лошото представяне на момчетата на Пламен Константинов продължи и в началото на втория гейм. Играта на “кленовите листа” се получаваше и те поведоха с внушителното 13:3. Резултатът набъбна на 21:9 след меко казано срамна игра от страна на родните волейболисти, а след това канадците затвориха гейма с 25:14.

ТРЕТИ ГЕЙМ
България успя да се отърси от шока и излезе по-мобилизирана в началото на третия гейм, което се отрази и на резултата. На първото техническо прекъсване “лъвовете” водеха с 8:7. Последваха равностойни минути с размяна на точки. В края на частта играчите на Пламен Константинов сякаш възкръснаха и взеха частта с 25:21.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ
“Лъвовете” върнаха усмивките на феновете по трибуните на “Арена Армеец” и започнаха с желание четвъртата част. На второто техническо прекъсване България поведе с 16:13. Последваха силни минути за нашите, които затвориха гейма с 25:19.

ТАЙБРЕК
“Кленовите листа” започнаха по-съсредоточено последната част и дръпнаха в резултата и успяха да спечелят двубоя след 15:10.

Съставите
БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов – Теодор Салпаров-либеро
Старши треньор: Пламен Константинов
КАНАДА: Джей Бланкеню, Шарън Върнън-Евънс, Джон Перин, Никълъс Хоуг, Дейниъл Ван Доорн, Грейъм Виграс – Блейър Бан-либеро
Старши треньор: Стефан Антиха.