Николай Киров: Нямам обяснение за играта през втората част

Треньрът на Ботев (Пловдив) Николай Киров бе изключитено разочарован от изпуснатия аванс срещу Лудогорец и загубата с 2:3 в срещата от деветия кръг на Първа лига. “Канарчетата” поведоха с 2:0 през първото полувреме, но след почивката инкасираха три попадения и загубиха.БЛИЦ.СПОРТ

“Нямам обяснение. Нищо общо вторите 45 минути с първите. Трябва да изгледам мача на спокойствие. Необяснимо за мен поведение на отбора през втората част. Може би противникът започна да държи топката по-трайно, но нямам обяснение. През втората част не владеехме топката, нямаше изнасяне. Не се опитахме да организираме нито една атака, само две-три контраатаки. Нищо общо с първата част. Трябваше да продължим да пресираме, нямаше инструкции да се приберем”, сподели Киров след мача.

“Повратният момент бе играта през втората част. Трябва да обмисля и прегледам нещата. Играта преди почивката трябваше да ни вдъхне още по-голям кураж. Само изритвахме топката, което не е нашият стил. Лошото е, че промените, които направихме, не спомогнаха с нищо да вдигнем нивото на отбора. Нашият противник само преди два дни имаше такъв момент, сега имаме ние. Ще се опитаме да го преодолеем”, допълни наставникът на “канарчетата”.