Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Платини взриви Европа за финала, пише на първа страница вестник „Меридиан мач”
24 часа преди финала на Евро 2012 Мишел Платини обърна европейския футбол с хастара навън. Президентът на УЕФА лансира революционната идея за в бъдеще европейските първенства да се провеждат без страна домакин, която се класира автоматично за турнира. Вместо това мачовете ще бъдат разхвърляни по големите градове из целия континент. Идеята на Платини е новият формат да стартира на Евро 2020.
Русия ухажва Капело
Бившият мениджър на Англия Фабио Капело може да замени Дик Адвокаат начело на руския национален отбор, след като последният напусна „сборная” в посока ПСВ Айндховен.
Изритан от ЦСКА подписва с Блекбърн
Португалецът Фабио Нунес, който не бе харесан от ЦСКА преди броени дни, се разбра за тригодишен договор с английския Блекбърн, който от новия сезон ще играе в Чемпиъншип. 19-годишният Нунес за последно бе футболист на Парма.
Стяуа унищожи Локо (Пд)
Румънският Стяуа унищожи Локо (Пд) в първата контрола на „смърфовете” на австрийска земя. Грандът от северната ни съседка спечели с 4:0, а тимът на Емил Велев не успя да създаде нищо смислено. За капак треньорът на пловдивчани бе изгонен за оспорване на съдийските решения. Дебют за „черно-белите” записа Тодор Тимонов.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Джанлуиджи Буфон:Аванти, Италия! За народа,за нас!
“Аванти, Италия”, изрева капитанът на скуадра адзура Джанлуиджи Буфон преди мача на годината – финала на европейското първенство срещу фаворита Испания.
Битката за трона на Европа е довечера от 21,45 часа на Олимпийския стадион в Киев.
“На финал сме, момчета! На финал сме, фенове! На финал сме, народе!
Този мач е за нас, но също и за вас, народа на Италия. Този мач е за мечтата! Всеки ден гледам поне по два часа как хората в Италия се радват на успехите ни по улиците.
Искам да има още празненства. Прегръдки за всички. Напред, Италия”, написа вратарят на страницата си във Фейсбук.
Лудогорец преговаря с немски нападател
нападателят на Нюрнберг Александър Есвайн е пред трансфер в Лудогорец. Според медиите в Германия 22-годишният футболист може да подсили шампиона на България в близките дни. Есвайн е оценен на 600 хил. евро, а през миналия сезон е вкарал 4 гола в 26 мача за Нюрнберг.
Лудогорец усилено търси нападател, който да помогне на тима в битките с Динамо Загреб от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
ЦСКА: Младенов и Ваноли ще си партнират
Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов и новият спортно-технически директор на клуба Родолфо Ваноли вече са се запознали и са говорили един с друг.Това е станало в присъствието на собственика на червените Димитър Борисов миналата седмица в София. Тримата заедно са обсъдили бъдещата си съвместна работа.
Както ви съобщихме във вчерашния брой на “Тема Спорт”, италианецът ще пристигне в София днес следобед, а още утре най-вероятно ще се присъедини към лагера на тима в Турция, където ще бъде представен официално пред играчи и треньори от собственика Димитър Борисов или изпълнителния директор Венцислав Живков.
На разговора миналата седмица е станало въпрос за евентуалното включване в щаба на Младенов на треньор, който да дава допълнително мнение за тактиката за всеки един от мачовете. Все още обаче не е ясно дали и спряганият за нов кондиционен специалист Симони Форнари ще пристигне заедно с Ваноли. Както е известно, преди няколко дни на този пост, по предложение на търговския директор Георги Павлов бе назначен Милен Цветанов. “Стойчо и Ваноли вече се познават. Те се видяха в София още преди седмица. Двамата ще работят в екип”, лаконично коментираха от “Армията”.
Аржентински нападател е вариант за червените
Аржентинският нападател Гуидо ди Вани е опция за лятната селекция на ЦСКА. Той обаче може да бъде привлечен чак след около 20 дни. Играчът има все още действащ договор с парагвайския Спортиво Ликуеньо, а до края на местната Апертура има цели три кръга, като последният двубой на отбора е на 15-и следващия месец. Едва тогава може да се започнат преговори за Ди Вани. Нападателят играе като титуляр през този сезон, като до момента е отбелязал 7 гола. Плюс това за Гуидо ди Вани ще трябва да се заплати и трансферна сума в размер на 150 000 евро.
Нападателят е от заявения пред босовете на ЦСКА списък с желани футболисти, но продължаващият му ангажимент в Парагвай може да се окаже пречка за трансфера, тъй като червените искат да приключат със селекцията си най-късно до седмица.
„Титан” уволнява Павлов до дни
Дните на Георги Павлов като търговски директop в ЦСКА се преброени, разбра “Тема Спорт”. Въпреки че той има сериозен гръб в клуба, настроенията срещу него все повече нарастват и търпимостта на останалите служители към него вече граничи с нулата. До собствениците на ЦСКА Борисов и Иванов са достигнали много сигнали за злоупотреба със служебно положение от страна на Павлов.
Очаква се до началото на сезона в А група търговският директор да бъде отстранен от клуба. За подобен развой настоява не само Стойчо Младенов, но и още доста хора, работещи на “Армията”. Предвид този факт раздялата с него е предопределена.