Бавят пари в Литекс, още една звезда се махна от Ловеч

Христо Стоичков, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

За първи път от доста години насам в Литекс не се плащат редовно заплатите. Играчите все още имат да взимат пари от края на миналия сезон, пише вестник “Меридиан Мач”.

Ръководството обаче ги е уведомило, че задълженията към тях ще бъдат изчистени в най-кратки срокове. sportni.bg
Това забавяне се дължи на проблемите на боса Гриша Ганчев. Той вече обяви, че “оранжевите” ще бъдат със “затихващи функции”.

Не така обаче смята наставникът Христо Стоичков. След почти една седмица закъснение, той се появи в Ловеч и ще заведе отбора на лагер в Балкана.

“Продължаваме постарому, момчета. Нищо сериозно не се е променило, няма нищо да става”, заявил Камата пред възпитаниците си при пристигането си вчера.

Въпреки това, ловчанлии продължават да бъдат напускани от основни футболисти. Поредният такъв е бразилецът Марсело Никасио.

Нападателят не се е вясвал на тренировки, въпреки че все още има договор. По всяка вероятност двете страни ще се разделят по взаимно съгласие.

С неговото напускане, броят на основните футболисти, които вече си тръгнаха от Литекс, става седем. Ръководството се надява да продаде и още няколко други.

Начело в трансферната листа са и най-конвертируемите Георги Миланов, Петър Занев и Николай Бодуров. Гриша Ганчев няма намерение да ги продава на безценица, а ще вземе максимално много пари за тях, за да върже бюджета за новия сезон.

Последният отбор, който е изпратил оферта за Георги Миланов е Лудогорец. Разградчани обаче моментално се отказали, след като чули цената на национала – 1.8 млн. евро.