Лудогорец се пропука в края, изпусна точката в Швейцария (ВИДЕО)

Лудогорец загуби и втората си среща от груповата фаза на Лига Европа. Шампионът на България допусна минимална загуба с 0:1 при гостуването на Цюрих на стадион “Летцигрунд”. Домакините стигнаха до победата с късен гол. Реализира го Виктор Палсон в 84-ата минута. Taка Лудогорец пропусна отличния шанс да измъкне точка от швейцарския противник, след като до гола играта беше равностойна. Липсваха обаче чистите голови ситуации, като избраниците на Пауло Аутори не бяха много активни в атака. БЛИЦ.СПОРТ

Големият липсващ беше Клаудиу Кешерю, който дори не попадна в групата, а изгледа мача от трибуните. Румънският голмайстор не успя да се възстанови от контузия и отпадна за двубоя в Цюрих. Мястото му на върха на атаката зае Жуниор Брандао. За новото бразилско попълнение това беше официален дебют за Лудогорец. Брандао остана на терена до 70-ата минута, когато отстъпи място на Якуб Швиерчок.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Мачът започна равностойно, а двата отбора се опитваха да се надхитрят, водейки здрава битка в средата на терена. Там преобладаваха единоборствата, като след няколко от тях жълти картони получиха Светослав Дяков, Брандао и Марселиньо.

Чак в 25-ата минута “орлите” погледнаха по-сериозно към вратата на домакините. Брандао нахлу опасно в наказателното поле на Цюрих и успя да подаде към включилия се от задна позиция Марселиньо, който обаче не съумя да засече топката по най-добрия начин и я изпрати в аут. Малко преди почивката и футболистите на Людовик Манен имаха шанс, от който не се възползваха.

Играчите на Лудогорец започнаха далеч по-активно втората част. В 49-ата минута неумели действия на Брандао провалиха добра атака, при която Вандерсон очакваше подаване от сънародника си на отлична позиция в наказателното поле на Цюрих. Последваха удари на Марселиньо и Натанаел, но отново извън целта.

Смените, извършени от Аутори, не доведоха очаквания резултат. Освен Швиерчок, се включиха още Гуралски и Мей Махлангу.

И точно, когато предусещаха, че измъкват точката, “орлите” се пропукаха. В 84-ата минута Козмин Моци върна лошо топката към Ренан и се стигна до корнер за швейцарците. След късо изпълнение и последвало центриране пред стража на българския шампион, исландският национал Виктор Палсон засече точно с глава и отбеляза за радост на публиката на домакините – 1:0.

След втората поредна загуба в група “А” Лудогорец е на третото място, като без спечелена точка е още и АЕК (Ларнака). Леверкузен оглавява класирането с 6 точки, колкото има и Цюрих.

Следващият мач на “орлите” е на 25 октомври – гостува в Кипър на АЕК.

 

 

 

 

ЦЮРИХ – ЛУДОГОРЕЦ 1:0
1:0 Виктор Палсон (84)

Най-интересното от двубоя:
* Треньорът на Цюрих Людовик Манен отиде при скамейката на Лудогорец, за да поздрави колегата си Пауло Аутори. Наставникът на домакините се здрависа и с другите хора от пейката на българския шампион.
1 – Начало на мача.
15 – Центриране от корнер за Лудогорец, разбъркване в наказателното поле на Цюрих, където Марселиньо овладя топката, но с гръб към вратата и не успя да стреля.
21 Жълт картон за Марселиньо за задържане на съперник.
22  Бенямин Кололи изпълни пряк свободен удар с мощен изстрел, пращайки топката на сантиметри покрай дясната греда на Ренан.
25  “Орлите” пропуснаха да поведат. Брандао нахлу опасно в наказателното поле на Цюрих и успя да подаде към включилия се от задна позиция Марселиньо, който обаче не съумя да засече топката по най-добрия начин и я изпрати в аут.
36  Жълт картон за Брандао.
39  Дяков също е санкциониран. Капитанът на Лудогорец влезе остро в краката на противник.
41 – Центриране пред вратата на Лудогорец, което предизвика суматоха сред защитници и вратар, в крайна сметка топката беше избита в предни позиции.
45 – Край на първото полувреме.
———-
46 – Начало на второто полувреме.
49 – Брандао получи топката от Дяков, но не успя да я продължи към Вандерсон, който очакваше подаване на добра позиция.
54 – Удар по земя на Марселиньо, топката премина встрани от целта.
58 – Броят на зрителите на стадион “Летцигрунд” е 7092 души.
60 – Удар по диагонал на Натанаел, топката премина встрани от вратата на Цюрих.
65  Жълт картон за Натанаел.
67  Отлична намеса на Ренан след изстрел на Кололи.
70 – Пауло Аутори извършва две смени.
70  Яцек Гуралски заменя Светослав Дяков.
70  Якуб Швиерчок влиза на мястото на Жуниор Брандао.
78  Мей Махлангу също в игра за “орлите”, Марселиньо напуска терена.
83 – Удар на Швиерчок от над 20 метра, вратарят на домакините улови топката.
84  ГОЛ! Цюрих поведе – 1:0. След късо изпълнен корнер, до който се стигна след грешно връщане на Моци към Ренан, топката беше центрирана пред стража на “орлите”, където исландският национал Виктор Палсон засече точно с глава и отбеляза за радост на публиката на домакините.
90 – Добавеното време е 3 минути.
90+3 – Край на мача. Лудогорец загуби с 0:1 от Цюрих.
FC Zürich
ЦЮРИХ: 25.Яник Брехер, 3.Андреас Макс , 6.Виктор Палсон , 13.Ален Неф, 14.Томи Домджони, 17.Умару Бангура, 15.Стивън Одей (81  88.Асан Сисей), 22.Кевин Рюг, 27.Марко Шьонбехлер (71  68.Роберто Родригес ), 70.Бенямин Кололи, 71.Хекуран Криезю
Резерви: 1.Андрис Ванинс, 4.Бечир Омерагич, 7.Адам Винтер, 20.Марен Хайле-Селасие, 31.Мирлинд Криезю, 68.Роберто Родригес, 88.Асан Сисей
Треньор: Людовик Манен

Ludogorets

ЛУДОГОРЕЦ: 33.Ренан, 4.Сисиньо, 30.Козмин Моци, 3.Антон Недялков, 6.Натанаел , 10.Густаво Кампаняро, 18.Светослав Дяков (70  44.Яцек Гуралски), 84.Марселиньо  (78  11.Мей Махлангу), 88.Вандерсон, 92.Джоди Лукоки, 9.Жуниор Брандао (70  70.Якуб Швиерчок)
Резерви: 1.Хорхе Броун, 5.Георги Терзиев, 7.Димо Бакалов, 8.Лукас Саша, 11.Мей Махлангу, 44.Яцек Гуралски, 70.Якуб Швиерчок
Треньор: Пауло Аутори

Цюрих, „Летцигрунд“
Съдия: Хуан Мартинес Мунуера

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация , контузия