150 милиона зрители ще гледат финала на Евро 2012

Финалната среща на Европейското първенство по футбол ще бъде наблюдавана от 150 милиона души, съобщи УЕФА на официалната си страница.euro2012.bnt.bg

Шоуто, което пък ще бъде посветено на закриването на първенството, ще продължи едва 12 минути преди мача. В хореографията на цялото това шоу ще бъдат ангажирани 600 доброволци. Малко преди началния съдийски сигнал на последния мач германската попзвезда Оушана ще изпълни и химна на турнира Вечно лято. Постановката включва залагане и на колорита от цветове на знамената на 16-те страни, които участваха на Европейското първенство, както и ще бъде изразено мотото на УЕФА за първенството единство, съперничество, страст.

Концепцията за шоуто е разработена от германеца Марко Балич, който работи като крийтив-директор и изпълнителен продуцент на италианската компания Филммастър Ивентс. Балич има опит в създаването на такива продукти, тъй като е режисирал шоуто по откриването и закриването на Олимпийските игри в Торино, както и на традиционния Венециански карнавал.