Андрей Жеков пред отказване от волейбола

Андрей Жеков, снимка: Антон Станков/БГНЕС

Титулярният ни разпределител през последните 7 години Андрей Жеков обмисля отказване от волейбола.SPORTNI.BG

32-годишният състезател вече все по-трудно издържал на физическото и психологическото натоварване, а мотивацията му се е сринала допълнително покрай скандалите около националния, твърди “24 часа”.

Андрей изненадващо не бе в групата за мача с Португалия онзи ден, като малко преди началото му помолил да бъде освободен, защото не се чувства добре.

Вчера той проведе разговор с новия старши треньор Найден Найденов и му обеща да играе поне срещу Аржентина. За днешната среща с Германия, както и за финалите на Световната лига в София ще решава допълнително.

Жеков се контузи точно преди първата олимпийска квалификация в София и пропусна всички срещи. След това игра на втория турнир и имаше съществен принос за победата 3:1 над Франция, която ни класира за Игрите.

Бившият лидер на Левски придружаваше Радостин Стойчев на срещите при премиера Бойко Борисов.

Селекционерът ни влезе в открита война с ръководството на федерацията и подаде оставка заради отказа на президента Данчо Лазаров да напусне. Самият Жеков вече е споделил пред Лазаров, че може да се откаже или най-малкото да почине един сезон.

Евентуалното отказване на Андрей ще бъде поредният тежък удар след оттеглянето на Матей Казийски. Скандалите доведоха и до отлив на фенове, а победата над Португалия с 3:1 изгледаха едва 1500 зрители в “Арена Армеец”.

На трибуните бе и Стойчев, който изрази надежда, че саможертвата му ще си струва с оглед на крайната цел – смяна на ръководството. Според наставника на Тренто сега е моментът за подобна борба