Може ли да откраднат треньора на ЦСКА?

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро беше обсъден като вариант за селекционер на националния отбор на Словакия, пише „Тема Спорт“. Сърбинът стана обект на интересна дискусия между журналисти и фенове в социалната мрежа „Туитър“. Популярният местен автор Лукаш Враблик, който прави интервю с Ел Маестро за престижното издание “Гардиън“, отправи въпрос: “Как би се справил Нестор, ако поеме словашката селекция?”.БЛИЦ.СПОРТ

В дискусията се включват както други спортни журналисти, така и фенове. Но мненията им са противоречиви. “Той знае как да създаде атмосфера в своя отбор и това е огромно предимство, но не харесвам неговия стил на игра. Подходът му е изцяло към печелене на мачовете, без значение по какъв начин. Но това не мисля, че може да е от полза за дълъг период от време. Освен това му липсва опит за национален селекционер”, коментира един от журналистите.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Фен пък го подкрепя: “Въпреки че стана шампион на Словакия, не бих го назначил в репрезентацията. Тотално дефанзивна игра не ни е необходима в момента. Неговият ЦСКА-София е вкарал само 21 гола за 11 мача в първенството”, отбелязва привърженикът. Друг обаче контрира: “Бих го назначил за селекционер. Важното е да се печели, а не да се играе за красота.”