ЦСКА разкова иранци в Турция, новите блестят с голове

Играчите на ЦСКА, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

 

ЦСКА започна по най-добрия начин контролите си в Турция. “Червените” треснаха с 3:0 иранския Сепахан, като и трите попадения бяха отбелязани от нови играчи. SPORNI.BG

Италианецът Масимо Кода, който е на проби, се разписа веднага след почивката, а малко след него и Христо Янев беше точен. За халфа това беше второ попадение в две контроли.
Още един играч на проби – Педро Мендеш – оформи крайното 3:0 малко преди края. Определено наставникът Стойчо Младенов може да е доволен от своите.

В тази контрола не участва звездата Жуниор Мораеш, който не е в лагера на отбора. Бразилецът замина за Австрия, където ще мине медицински прегледи в Металург Донецк.

Иначе Стойчо Младенов даде шанс на всичките си 19 футболисти да излязат на терена. Цял мач престояха само капитанът Иван Бандаловски, Абел Анисе и въпросният Кода.

Мачът започна с няколко изстреля към вратата на Благой Макенджиев, но първата опасност беше за ЦСКА. Тя беше в 11-ата минута.

Тогава Бандаловски проби и се озова на стрелкова позиция, но след рикошет топката се озова у Килиън Шеридън, който беше на аутлинията. Изстрелът му от малък ъгъл обаче срещна гредата.

Иранците продължиха да стрелят от далечно разстояие, като това не представляваше особена трудност за Макенджиев. Масимо Кода пък на няколко пъти опита да вкара, но не беше точен. За сметка на това обаче италианецът беше доста активен.

Най-чистата ситуация за Сепахан беше в 35-ата минута. Тогава на четири пъти играчите на иранския тим не успяха да преодолеят Макенджиев, а върхът на безсилието им беше, когато техен играч можеше да бие на празна врата, но уцели свой съотборник в гърба.

Така на почивката отборите се оттеглиха без попадения, но след нея пред вратата на Сепахан се изви истинска буря.

Веднага след подновяването на играта ЦСКА поведе. Бандаловски намери Масимо Кода в перфектна позиция и италианецът не сбърка, откривайки резултата.

Само пет минути след него и Христо Янев се разписа. Той получи перфектен пас сам срещу вратаря, стреля покрай него и направи резултата 2:0.

ЦСКА продължи да гази съперника си. Янев, Кода и Бандаловски обаче не успяха да увеличат преднината на “червените”. Иранците вече доста по-рядко опитваха изстрели.

В 84-ата минута логичното се случи и родният тим отбеляза и трети гол. Негов автор беше дошлият на проби 19-годишен португалец Педро Мендеш.

Младежът се разписа след асистенция на Нджонго Присо. Това беше всичко по-интересно в мача и ЦСКА тръгна в Турция с класическа и убедителна победа.

Следващата проверка на момчетата на Стойчо Младенов е в сряда срещу руския Волга Нижни Новгород.