Ботев (Пловдив) ликува след гол от засада (ВИДЕО)

Ботев (Пловдив) победи Черно море с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Антонио Вутов откри резултата за “канарчетата” в 21-ата минута, а Стивън Петков удвои в 52-ата минута. Попадението му обаче беше от засада и не трябваше да бъде зачитано. Младокът Мартин Минчев намали за гостите от Варна в 72-ата минута, но избраниците на Илиан Илиев нямаха сили да стигнат поне до точката при гостуването в Коматево и си тръгнаха победени.

След успеха Ботев е пети в класирането с 20 точки, колкото има и Берое. Черно море е осми с 15 точки.БЛИЦ.СПОРТ

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Гостите от Варна започнаха по-активно, а в шестата минута Радослав Василев пропусна отличен шанс за откриване на резултата. Националът излезе сам срещу Даниел Кайзер, пращайки топката встрани от вратата на Ботев.

Домакините се възползваха от първата възможност, която им се откри и поведоха. В 21-ата минута Тодор Неделев навлезе в наказателното поле на “моряците” и върна топката към Антонио Вутов, който отбеляза отблизо за 1:0.

Минути по-късно Стивън Петков удари греда, а в 52-ата именно той успя да удвои преднината на Ботев. Джонатан Перейра засече с глава след центриране от корнер, топката рикошира от крака на Кристиан Димитров и попадна в тарана на Ботев, който реализира. Стивън Петков обаче беше в положение на засада и попадението не трябваше да бъде зачитано. Това е негов пети гол от началото на сезона в Първа лига.

След това Ботев отстъпи инициативата и футболистите на Илиан Илиев започнаха да атакуват все по-опасно. В 73-ата младокът Мартин Минчев се разписа. Тогава Кононго комбинира с Ндонгала, откъсна се по лявото крило, след което подаде на младока. Минчев овладя, финтира бранител на домакините и не остави шанс на Кайзер – 2:1.

В 89-ата минута “моряците” като по чудо не изравниха, когато Ндонгала засече с глава центриране от фаул, пращайки топката на сантиметри покрай лявата греда на вратата на Ботев.

ПЪРВА ЛИГА – СЕЗОН 2018/2019

БОТЕВ (Пловдив) – ЧЕРНО МОРЕ 2:1
1:0 Антонио Вутов (22), 2:0 Стивън Петков (52), 2:1 Mартин Минчев (73)

Двубоят по минути:
1 – Началото на мача.
6  Радослав Василев пропиля отличен шанс за гостите. Националът беше изведен сам срещу Даниел Кайзер и прати топката на сантиметри покрай лявата греда.
22 –  ГОООЛ! Ботев повежда – 1:0! Тодор Неделев навлезе в наказателното поле и върна топката към Вутов, който отбеляза безпроблемно за 1:0.
29
 ГРЕДА! Силен изстрел на Стивън Петков се отби в дясната греда на вратата на Черно море.
36  Решителна намеса на Даниел Кайзер, който отрази изстрел на Радослав Василев.
42  Вутов центрира към Перейра, защитникът засече с глава, Макенджиев улови топката.
45 – Край на първото полувреме.
—————-
46 – Начало на второто полувреме.
49 – Филип Филипов пробва центриране в наказателното поле на гостите, което затрудни стража Макенджиев, но той все пак успя да се справи със ситуацията и да изчисти в корнер.
52  ГОООЛ! Стивън Петков бележи за 2:0! Джонатан Перейра засече с глава след центриране от корнер, топката рикошира от крака на Кристиан Димитров и попадна в тарана на Ботев, който не пропусна да реализира отблизо. Това е пети гол на Стивън Петков от началото на сезона в Първа лига. 
 От телевизионното повторение обаче стана ясно, че Стивън Петков е в засада и попадението не трябваше да бъде зачитано.
73  ГОООЛ! Мартин Минчев намалява изоставането на Черно море – 2:1! Кононго нахлу в наказателното поле на Ботев след пас на Ндонгала, последва подаване към младока, който се освободи от бранител и прати топката в мрежата със силен удар отблизо. За Минчев това е втори гол от началото на първенството.
89 – Ндонгала засече центриране на Витанов от фаул, топката прелетя покрай лявата греда.​
90 – Добавеното време е 3 минути.
90+3 – Край на мача. Ботев победи Черно море с 2:1.


БОТЕВ: 22.Даниел Кайзер, 2.Джонатан Перейра, 5.Кристиан Димитров, 23.Йордан Минев,  28.Филип Филипов, 10.Серкан Юсеин (56  18.Радослав Терзиев), 17.Лъчезар Балтанов (84  16.Васил Шопов), 8.Тодор Неделев, 93.Густаво Aфонсо, 39.Антонио Вутов  (76  11.Кристиан Добрев), 20.Стивън Петков 
Резерви: 99.Иван Чворович, 3.Димитър Пиргов, 6.Костадин Ничев, 18.Радослав Терзиев, 11.Кристиан Добрев, 16.Васил Шопов, 9.Диого Кампос
Треньор: Николай Киров


ЧЕРНО МОРЕ: 88.Благой Макенджиев, 17.Мaртин Костадинов, 33.Мирослав Енчев, 23.Илиас Хасани , 41.Юго Кононго, 90.Мартин Минчев , 71.Васил Панайотов, 21.Георги Илиев (66  16.Петър Витанов), 7.Патрик Андраде  (45  38.Аристоте Ндонгала), 9.Мехди Фенуш (80  11.Жоржиньо), 10.Радослав Василев
Резерви: 25.Иван Дюлгеров, 5.Стефан Станчев, 11.Жоржиньо, 16.Петър Витанов, 38.Аристоте Ндонгала, 70.Пламен Димов, 99.Дани Кики
Треньор: Илиан Илиев

Коматево, “Футболен комплекс Ботев 1912”
Съдия: Георги Давидов