Добруджа отново загуби и се закотви на дъното. Божилов готов с оставка (ВИДЕО)

Добруджа се закотви на последното място във Втора лига, след като днес отстъпи с 0:1 от Кариана (Ерден) в мач от 13-я кръг на шампионата, игран в Албена. Въпреки многобройните положения пред противниковата врата и днес „жълто-зелените” не намериха верния път към гола, за да зарадват феновете, дошли да подкрепят отбора и в Албена. За сметка на това гостите от монтанското село стигнаха до победата с една от редките си контраатаки в добавеното време.
След двубоя наставникът на Добруджа Диян Божилов заяви, че е готов да понесе отговорността и да се оттегли от поста. Утре той ще има разговор с председателя на УС на клуба Николай Милков по темата. Въпреки загубата, Божилов смята, че футболистите са играли добре и само липсата на шанс пред вратата на съперника е попречила днес да стигнат до трите точки.
Двубоят бе от изключително значение за добруджанци, които вече три месеца нямат победа в първенството. Действително добруджанци имаха доста възможности да реализират. През първото полувреме възможности за гол имаха Янаки Смирнов, Кристиян Петков, Даниел Граматиков и Станимир Андонов. След почивката близо до гола бяха Станимир Андонов, Янаки Смирнов. В 82-ата минута Беадриов се разписа отблизо, но попадението бе отменено след сигнал на страничния рефер, че топката преди това е напуснала терена в корнер. Резервата Румен Николов можеше да реши двубоя в 87-ата минута, но вратарят на гостите Бояджиев прояви невероятен рефлекс. В 93-ата минута при една от редките атаки на Карина Кристиян Димитров се разписа отблизо и донесе победата за своя отбор.
Така Добруджа остана на последното място с 9 точки, докато Кариана вече има 12.