Левски ще чупи каръка срещу Черно море

Отборът на Левски гостува на Черно море днес от 15 часа на “Тича” в опит да победи за първи път варненци през сезона. Двата тима завършиха 2:2 на “Герена” за първенството, а в 1/8-финалите за Купата на България Черно море отстрани Левски след дузпи.SPORTAL.BG
Двубоят е изключително важен и за двата отбора. Домакините се борят за място в топ 6, а гостите нямат право на грешка, за да останат в битката за титлата. Треньорът на Черно море Илиан Илиев ще заложи на Благой Макенджиев на вратата, а пред него дебют ще направи юношата на Левски Виктор Генев, който не е играл в официален мач от април.

Очакванията са той да си партнира с Енчев в центъра на защитата, а отляво и отдясно да действат Кононго и Стефан Станчев. На върха на атаката ще действа националът Радослав Василев, а в халфовата линия ще се наредят капитанът Георги Илиев, Витанов и Васил Панайотов. По фланговете ще атакуват Минчев и Фенуш, като е възможно да бъде избран и Ндонгала.

Левски ще излезе с променен състав спрямо този за Купата. Контузени са Холмар Ейолфсон и Иван Горанов, което отслабва състава на треньора Славиша Стоянович. Най-вероятно специалистът ще заложи на карето в защита от мача с Ботев Пловдив – Цветкович, Яблонски, Рейш и Нганиони. Пред тях ще действат Тиам, Белмонт и Мариани. По крилата се очаква да видим Обертан и Кабрал, а атаката ще води голмайсторът Станислав Костов. Голямата въпросителна е кой ще започне на вратата – Божидар Митрев или Мартин Полачек. Везните клонят към словака, тъй като Митрев сбърка при гола за Ботев и вероятно ще получи почивка.


Вероятни състави:

Черно море: Макенджиев, Станчев, Енчев, Генев, Кононго, Панайотов, Витанов, Минчев, Г. Илиев, Фенуш, Василев.

Левски: Полачек, Нганиони, Рейш, Яблонски, Цветкович, Тиам, Белмонт, Обертан, Мариани, Кабрал, Костов.