Страхливият Томаш превръща Берое в зелен отбор

Берое отстъпи с 0:1 в гостуването си на Лудогорец и пропиля отличен шанс да докаже, че има място сред топ отборите на България.БЛИЦ

Главният виновник за това не е самият тим, а неговият предводител Александър Томаш. Сашко се изложи тотално през целия мач, след като подходи изключително страхливо (а не тактически правилно, както самият той си мисли).

Върхът на неадекватността му бяха забавените смени и късното включване в игра на легендарния Мартин Камбуров.

Че Лудогорец е абсолютен хегемон в българския футбол, това е неоспорим факт. Но във момента “зелените” не се намират в онази страховита форма, когато газеха наред. Томаш това явно не го беше разбрал и вместо като истински боец влезе в сражението като страхливец.

Накрая логичното се случи – Томаш, а не толкова Берое, капитулира. Ако Сашко си мисли, че днешната загуба с 0:1 е напредък в сравнение с огромното поражение с 0:7 през пролетта пак от Лудогорец, значи е много далеч от истината.

А истината е, че с победи над градския съперник Верея, “зелените” от Стара Загора ще си останат зелени.

Днешният състав на Берое е далеч от славният тим от 70-те и 80-те години, както и от времето на Илиан Илиев и Петър Хубчев под Аязмото. При тях Берое не само беше на Аязмото, а и на футболния връх у нас. При Сашко старозагорци са по-ниско и Горнотракийската низина.

ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ / БЛИЦ