Лудогорец оцеля като по чудо на “Лаута”, Ренан спаси българския шампион (видео)

Лудогорец постигна изключително трудна победа с 1:0 като гост над Локомотив (Пловдив) в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение реализира Натанаел в 58-ата минута.SPORTA/BG
“Орлите” изиграха слаб мач и съвсем логично в края на мача трепериха. Домакините имаха две чисти ситуации, които не успяха да вкарат.
В днешния двубой двата тима имаха претенции към главния съдия Волен Чинков. Локомотив за отсъждане на дузпа, а Лудогорец за отменен гол поради вдигнат флаг за засада.
Двата тима изиграха доста скучно първо полувреме, като головите положения и опасните ситуации липсваха.
В 16-ата минута Марселиньо пропусне да се разпише на празна врата от няколко метра. Мартин Луков му попречи, тъй като малко преди топката да отиде при него леко я чукна и бразилецът не успя де реагира навреме.
В 38-ата минута Густаво Кампаняро отправи силен изстрел, но късметът не го покри и топката профуча близо до десния стълб.
От своя страна пък домакините заложиха на центрирания и мелета в наказателното поле на българския шампион, които не доведоха до нищо сериозно.
Втората част бе доста по-интересна. В 57-ата минута Джоди Лукоки излезе сам срещу вратаря, но си поведе силно и не успя да реализира.
В следващата минута “орлите” стигнаха до гол чрез Натанаел, който премина през двама играчи от домакините и с удар по диагонала изведе своя тим напред – 0:1!. В тази ситуация Мартин Луков не се намеси убедително.
 
Малко по-късно Ожболт бе заел добра позиция в наказателното поле и бе намерен от свой съотборник, но опитът му за удар от добра позиция се оказа доста нескопосан.
До края на срещата “смърфовете” бяха по-настоятелни, но за късмет на “зелените” завършващият удар на играчите на Бруно Акрапович не бе на ниво.
В 71-ата минута Локо Пд пропусна идеална възможност да изравни. Марселиньо, който се намира в слаба форма, тръгна за лъже в опасна зона и топката му бе отнета. Карагерен изведе Посинкович, който майсторски прехвърли Ренан, но топката срещна гредата.
В 87-ата минута Локо Пд направи нов фрапантен пропуск. Посинкович проби отляво и върна към Карагерен, но той от чиста позиция не успя да опъне мрежата. С голяма заслуга за предотвратяването на на гола бе Ренан, който се хвърли самоотвержено и спря пътя на кълбото, което летеше към мрежата.
 
 

Първа професионална лига, 16 кръг:

 
ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ЛУДОГОРЕЦ 0:1
 
0:1 Натанаел 58

ЛОКО ПД: 71. Луков, 20. Петрович, 6. Езе, 50. Томашевич, 91. Буна, 34. Банович, 14. Илиев, 12. Ожболт, 44. Посинкович, 3. Абдулахи, 29. Ангелов

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 10. Кампаняро, 18. Дяков, 28. Кешерю, 30. Моци, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки

ГАЛЕРИЯ